Silent Souls

Silent Souls (2010)

In this land there are only two gods: love and water.

Aan de oppervlakte lijken de personages emotieloos, maar langzaam ontstaat er een fraai drama over rouw en liefde.
play

6,8 details

  • 78 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Rusland
78 Min Rusland

Na de dood van zijn geliefde vrouw Tanya, vraagt Miron aan zijn collega Aist om hem te helpen afscheid van haar te nemen volgens de rituelen van de Meryacultuur. De Merya is een oude stam uit een kleine regio in West-Centraal-Rusland. De twee mannen beginnen aan een reis van duizenden kilometers over de grenzeloze landschappen. En met hen, twee kleine vogels in een kooi. Onderweg deelt Miron intieme herinneringen over zijn huwelijksleven. Wanneer ze de oevers van het heilige meer bereiken om voorgoed afscheid te nemen van Tanya, beseft Miron dat hij niet de enige was die Tanya lief had.

Alt titel
Ovsyanki
Regie
Aleksei Fedorchenko
Cast
Viktor Sukhorukov, Igor Sergeev, Yuliya Aug, Yuriy Tsurilo, Olga Dobrina, Vyacheslav Melekhov, Larisa Domaskina, Yulia Tushina, Ivan Tushin, Leisan Sitdikova, Sergey Yarmolyuk, Olga Gileva, Artyom Khabibulin, Viktor Gerrat.
Release
06.06.2010
Release NL
24.02.2011
Release DVD
28.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Aleksei Fedorchenko | Cast: Igor Sergeev (Aist), Yuriy Tsurilo (Miron), Yuliya Aug (Tanya), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2010

Bij de primitieve crematie van zijn vrouw draait Miron zich kort weg van collega Aist. Heel even zien we de pijn en kwelling in zijn gezicht. Het is een van de zeldzame momenten in Silent Souls waarin emotie zichtbaar wordt. Het hakt erin.

Na het vroege overlijden van Mirons vrouw Tanya, wordt Aist door de weduwnaar gevraagd om hem te helpen bij de uitvaart. Aist, medewerker van de papierfabriek die Miron runt, stemt koel en bedaard in. Het duo maakt een lange rit om terug te gaan naar de plek waar Miron en Tanya ooit op huwelijksreis waren. De uitvaart moet vervolgens volbracht worden volgens de regels van de Merya-stam.

videotrailers & clips