Hanna

Hanna (2011)

Adapt or Die

Reviews (2)

jaime91

Avatar

Ronan is inderdaad een talent,en deze film is meer dan een actiefilm of een roadmovie het is een mix van allebei en een verdomd fijne mix ook nog! Nieuwkomer Ronan speelt de sterren van de hemel als Hanna een meisje dat door haar vader die een voormalig CIA agent is haar hele leven lang getraint is tot een perfecte soldaat. Verder is de technologie zoals wij die kennen (TVs,computers etc) haar compleet vreemd. Het is inderdaad wel apart als je dan ziet dat ze opeens plaatsneemt achter een pc om iets te gaan opzoeken alleen bij nader inzien vind ik dit toch wel kloppen. Ze is namelijk bijzonder slim en leert snel en zo moeilijk is het niet om iets op te zoeken op een pc.

Wat ik zelf eigenlijk niet vind kloppen zijn die vechtscenes van Eric Bana. De man speelt namelijk een ex-CIA agent die qua fighting skills zich kan meten met zijn dochter. Wat ik dan niet snap is waarom hij door een aantal debiele klappen geraakt wordt als ie het opneemt tegen een groep badguys. Ik verklap verder ook niks ik vind alleen dat die gevechten van Bana raar in elkaar zitten. De vechtscenes van Ronan daarintegen zijn wel precies wat ze moeten zijn namelijk lekker snel en bruut.Verder vind ik Eric Bana overigens prima gecast als vader van Hanna alleen konden die vechtscenes van hem iets beter.

Dit is in mijn ogen ook het enigste minpunt aan deze film. Je moet verder ook geen harde actiefilm verwachten want dan kom je van een koude kermis thuis het is inderdaad meer een roadmovie met af en toe fijne actiescenes (soms ook wat mindere) die mede dankzij Ronan die toch de film grotendeels moet dragen blijft boeien. Overigens deed deze film mij ook af en toe denken aan een soort van sprookje vooral als ze bij een man aankomt die in zijn eentje in een pretpark woont Al met al een dikke aanrader!

Tarkus

Avatar

Saoirse Ronan is uitstekend in deze film.
Maar verder valt hij me toch een beetje tegen, het scenario is wat rommelig en er zijn zaken die helemaal niet kloppen, op een gegeven moment is Hanna verbaasd over het bestaan van elektriciteit en de toestellen die er op werken, en wat later begint ze doodleuk iets op te zoeken op een PC [/spoiler], een beetje raar toch ?
Maar wie me vooral teleurstelde in deze film is een van mijn favoriete actrices, Cate Blanchett, ik ben van haar veel beter gewoon, en ik heb zo'n vermoeden dat deze rol haar totaal niet ligt, foute casting naar mijn bescheiden mening, want ze doet het zeker niet goed.
Maar de liefhebbers van Ronan kan ik de film wel aanbevelen, want de meid is een talent en ik hoop van haar nog meer te zien in betere filmen dan.