Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)

Six years ago, they disappeared without a trace. Next summer, they finally resurface

De eeuwig verdwaalde dierentuinbewoners zijn terug in een kleurrijke en vermakelijke avonturentocht door Europa, waar het viertal zich aansluit bij een circusgezelschap.
play

6,5 details

  • 93 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

In Madagascar 3 zijn Alex (Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Melman (David Schwimmer) en Gloria (Jada Pinkett Smith) druk bezig met hun laatste poging om terug te geraken naar New York. Dit willen ze bereiken door zich aan te sluiten bij een rondreizend circus. Een dierenvanger (Frances McDormands) loopt echter rond om het het viertal lastig te maken.

Alt titel
Madagascar 3: Op Avontuur in Europa
Regie
Eric Darnell
Tom McGrath
Cast
Ben Stiller, Jessica Chastain, Chris Rock, Sacha Baron Cohen, Bryan Cranston, Frances McDormand, Jada Pinkett Smith, Cedric the Entertainer, David Schwimmer, Martin Short, Tom McGrath, Conrad Vernon, Christopher Knights, Andy Richter, Chris Miller.
Budget
$ 145.000.000
Opbrengst
$ 746.921.274
Release
08.06.2012
Release NL
12.07.2012
Release DVD
20.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Eric Darnell, Conrad Vernon en Tom McGrath | Cast (stemmen): Ben Stiller (Alex), Chris Rock (Marty), David Schwimmer (Melman), Jada Pinkett Smith (Gloria), Sacha Baron Cohen (Julien), Frances McDormand (Chantel DuBois), Jessica Chastain (Gia), Bryan Cranston (Vitaly), Martin Short (Stefano), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2012

Alex de leeuw, Marty de zebra, Melman de giraffe en Gloria het nijlpaard zijn terug. De vrienden voelen zich in Madagascar 3: Europe’s Most Wanted in het weidse Afrika, hoewel hun bakermat, toch een beetje ontheemd. Ze verlangen nog steeds naar hun echte thuis, de New York Zoo. Van de pinguïns en de apen, hun collega’s uit de dierentuin die al meermalen voor vervoer tussen de continenten hebben gezorgd, hoeven ze niet veel te verwachten. Het gezelschap leeft het goede leven in Monte Carlo: gokken, geld verbrassen en hotelkamers verbouwen. Dus vat het viertal het idee op om hun kameraden tot de orde te roepen om gezamenlijk richting de Big Apple te vertrekken.

Op eigen houtje zwemmen ze onder de radar naar de Franse kust, maar om als kwartet bestaande uit een leeuw, zebra, nijlpaard en giraffe ongezien een casino binnen te kunnen wandelen, is wat meer voorbereiding vereist. Natuurlijk loopt de operatie in de soep. Herenigd met de apen, pinguïns en de maffe makikoning worden ze zeker, maar vanaf nu wordt de club ook opgejaagd door een team Franse dierenjagers. Commandant Chantel DuBois geeft de term ‘animal cop’ een geheel nieuwe dimensie. Ze zal niet rusten voor Alex tussen de andere opgezette vangsten boven haar schouw hangt.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

Madagascar 3: Europe's Most Wanted Nieuwsberichten

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Ik ben een fan van Madagascar, maar totaal niet van deel 2 daarom was deel 3 een grote verassing voo......"

IvarW

"...Prachtige animatie, leuke personages (ook de nieuwe) en altijd een flinke dosis humor. Soms wat druk......"

adofmirosch

"...[quote=Arteron]Superleuke film! Heb hendig gelachen. Nu vind ik deze films sowieso geweldig en ben o......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Madagascar 3: Europe's Most Wanted

acties