Illégal

Illégal (2010)

A Fascinating Study Of Perseverance.

De onmenselijke omstandigheden waarin uitgewezen asielzoekers in detentiecentra moeten leven is de basis van deze weinig verrassende film.
play

6,6 details

  • 90 Min
  • Drama
  • België
  • Luxemburg
  • Frankrijk
90 Min België

Tania en haar veertienjarige zoon zijn illegale immigranten uit Rusland. Ze wonen acht jaar in België. Tania is constant op haar hoede, maar tijdens een enkel moment van onoplettendheid slaat het noodlot toe. Tania en haar zoon raken van elkaar gescheiden. Ze komt terecht in een uitzettingscentrum, maar zet alles op alles om met haar zoon in België te kunnen blijven.

Regie
Olivier Masset-Depasse
Cast
Anne Coesens, Christelle Cornil, Gregory Loffredo, Alexandre Gontcharov, Milo Masset-Depasse, Natalia Belokonskaya, Olga Zhdanova, Tomasz Bialkowski, Denis Dupont, Moktar Belletreche, David Leclercq, Christophe Vincent, Olivier Funcken, Angelo Dello Spedale, Fabienne Mainguet.
Release
06.10.2010
Release NL
31.03.2011
Release DVD
13.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Masset-Depasse | Cast: Anne Coesens (Tania), Alexandre Gontcharov (Ivan), Natalia Belokonskaya (Olga), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2010

In een van de eerste scènes in Illégal brandt de Russische Tania expres haar vingertoppen aan een strijkbout. Om er maar voor te zorgen dat de autoriteiten haar niet kunnen identificeren middels haar vingerafdrukken. Zo ver is Tania bereid te gaan om een nieuw leven te kunnen opbouwen voor zichzelf en haar zoon in België, een land waar de levensomstandigheden een stuk fijner zijn dan in haar thuisland.

Als Tania en Ivan al acht jaar in de illegaliteit in België leven, gaat het door een klein moment van onoplettendheid toch mis. Tania wordt gearresteerd door de autoriteiten, maar Ivan slaagt erin te ontsnappen. Tania belandt uiteindelijk in een detentiecentrum, maar omdat niemand haar kan identificeren en zij bovendien weigert ook maar iets over zichzelf te vertellen, kan ze vooralsnog heel moeilijk worden uitgezet.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Illégal Nieuwsberichten

  • Interview Olivier Masset-Depasse

    Interview Olivier Masset-Depasse

    Arman Avsaroglu,

    In gesprek met de Belgische regisseur van Illégal, een film over de onmenselijke behandeling van uitgezette asielzoekers, die nu in de bioscopen draait.