Bridesmaids (2011)

Laat je niet misleiden door de titel, want Bridesmaids is een verrassend grove komedie die bewijst dat echt goede komedies voor mannen én vrouwen geschikt zijn.
play

6,8 details

  • 125 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

Annie is getuige op de bruiloft van haar beste vriendin Lillian. Samen met een aantal andere bruidsmeisjes probeert ze te zorgen dat het iedereen naar zijn zin is bij de bruiloft, iets waarbij ze vanzelfsprekend tegen een flink aantal problemen aanloopt. De film doet het erg goed bij het publiek en de critici. Op IMDb heeft de film bijvoorbeeld een 7.7, gebaseerd op 10.745 stemmen, en op RottenTomatoes heeft de film een percentage van 90%, een percentage waarin 212 recensies meegenomen zijn. Roger Ebert concludeerde het volgende over de film: It definitively proves that women are the equal of men in vulgarity, sexual frankness, lust, vulnerability, overdrinking and insecurity.

Regie
Paul Feig
Paul Feig
Cast
Rebel Wilson, Kristen Wiig, Terry Crews, Maya Rudolph, Matt Lucas, Ellie Kemper, Kali Hawk, Jessica St. Clair, Wendi McLendon-Covey, Jill Clayburgh, Michael Hitchcock, Joe Nunez, Tom Yi, Steve Bannos, Greg Tuculescu, Elaine Kao.
Budget
$ 32.500.000
Opbrengst
$ 206.686.000
Release
28.04.2011
Release NL
07.07.2011
Release DVD
06.12.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Feig | Cast: Kristen Wiig (Annie), Rose Byrne (Helen), Maya Rudolph (Lillian), Melissa McCarthy (Megan), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2011

De openingsscène van Bridesmaids is een van de leukste in een heel lange tijd. We zien hoofdrolspeelster Kristen Wiig en Jon Hamm (bekend uit Mad Men) gedurende vijf minuten verstrengeld zitten in de meest ongemakkelijke seksposes, waarna Jon Hamm haar vriendelijk doch dringend verzoekt zijn huis te verlaten. Het is dan ook niet moeilijk de hand van producent Judd Apatow (Knocked Up, Superbad) te herkennen in Bridesmaids, zijn eerste film die voornamelijk drijft op vrouwelijke personages.

Bridesmaids is (mede) geschreven door Kristen Wiig, een van de grappigste vrouwen van dit moment die wekelijks haar komische talent toont in het satirische Saturday Night Live. Wiig was de afgelopen jaren in vele komedies te zien, maar verder dan veredelde bijrollen kwam het helaas niet. Judd Apatow gaf haar de kans met een heel eigen project op de proppen te komen, en dat is een beslissing die heel gelukkig uitpakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Bridesmaids Nieuwsberichten

Laatste reacties

Criticus1000

"...Ik snap er niks van. Melissa McCarthy???? Jill Clayburg??? De eerste noemen ze niet en de laatste we......"

Windblade

"...Ik begrijp niet dat mensen/ de media deze film vergelijken met The Hangover. Die film is echt lache......"

Croft

"...Ik heb geen moment gelachen, er leek geen tempo in te zetten, er werd nergens naartoe gewerkt. Korto......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bridesmaids

acties