Algemeen

Zal een vervolg op kassucces 'Bridesmaids' ooit nog het daglicht zien?

Regisseur Paul Feig geeft antwoord op deze prangende vraag.

door Arjen Rooseboom om 09:30 in Algemeen
Voor een R-rated romantische comedy was Bridesmaids (2011) destijds een enorme hit met bijna $300 miljoen dollar. Al snel gonste natuurlijk de titel Bridesmaids 2 door de wandelgangen van Hollywood. Echter was dat voor het laatst... 8 jaar geleden.

Regisseur Paul Feig is er in ieder geval nog steeds niet happig op en heeft daar een goede reden voor. In gesprek met COLLIDER licht hij deze kort toe en spreekt tevens zijn waardering uit voor de oproep van fans:

"Weet je waarom de eerste zo goed werkte? Het ging specifiek over Kristen [Wiig, red] haar personage. Een zelfverzekerd persoon aan het begin die een mentale crash heeft als haar bakkerij failliet gaat en haar leven uit elkaar valt. We ontmoeten haar als een wrak die wanhopig probeert vast te houden aan haar vriendschap met Maya [Rudolph, red]. Dat brengt haar tot het randje en op het eind hervindt ze zichzelf".

Dus het is meer dan alleen hilarische grappen en improvisatie van de cast. Je identificeert je met hen en de dynamiek voelt oprecht, nieuw en leuk aan. Je hebt een goed verhaal nodig waar je emotioneel in mee kunt gaan en een beweegreden voor iedereen. Niet enkel een gekke bruiloft of zo met een aaneenschakeling van sketches. Het kan opzich grappig zijn, maar ik denk dat er meer nodig is om een film geweldig te laten zijn".

Schrijvers Kristen Wiig & Annie Mumolo
Het valt Feig te prijzen dat hij niet zwicht voor de snelle 'cashgrab'-vloek en eigenlijk nooit een onnodig snel geforceerd vervolg op zijn films maakt. Zelden werkt het ook om exact dezelfde formule vaker uit te melken (zie The Hangover-trilogie). Maar wie weet slaat de inspiratie ooit toe.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair