Water for Elephants (2011)

Life is the most spectacular show on earth.

Robert Pattinson heeft eindelijk een kleurtje op de wangen en ook het romantische circusbestaan komt helemaal tot leven.
play

6,5 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

Ieder jaar vindt er in november een schrijversevenement plaats. Dat evenement staat bekend als de National Novel Writing Month (tegenwoordig ook wel NaNoWriMo) en heeft als opdracht binnen één maand een boek van 50,000 woorden te schrijven. Water for Elephants is gebaseerd op een van die boeken, geschreven door Sara Gruen. Het verhaal speelt zich af rond een student (Robert Pattinson) die besluit zijn opleiding tot dierenarts te stoppen als zijn ouders verongelukken. Hierop sluit hij zich bij een circus aan, waar hij Marlena (Reese Witherspoon) ontmoet, de vrouw waarop hij verliefd wordt.

Regie
Francis Lawrence
Cast
Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz, Hal Holbrook, Richard Brake, James Frain, Paul Schneider, Brad Greenquist, Sam Anderson, Scott MacDonald, Jim Norton, John Aylward, Ken Foree, Mark Povinelli, Stephen Taylor.
Budget
$ 38.000.000
Opbrengst
$ 114.156.230
Release
15.03.2011
Release NL
05.05.2011
Release DVD
06.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Francis Lawrence | Cast: Robert Pattinson (Jacob), Reese Witherspoon (Marlena), Christoph Waltz (August), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2011

Er is een scène in Water for Elephants waar een circusdirecteur een nieuwe act uitlegt aan zijn vrouw en de jongen met wie zij net is vreemdgegaan. De act: een jongen is verliefd op een getrouwde vrouw. Zij flirt plagend met hem. Ze dansen. De spanning bij het publiek is te snijden. En dan kussen ze. Het publiek zal ervan smullen!

De circusdirecteur heeft het natuurlijk niet over een nieuwe act, maar over wat zijn vrouw hem heeft aangedaan. Tegelijkertijd heeft hij het over de kijkers van Water for Elephants, die wel degelijk hoopvol uitkijken naar het moment dat het personage van Reese Witherspoon kiest voor de jonge Jacob. Dit doet de vraag opkomen: is een huwelijk tegenwoordig nog wel een levenslang contract, of zien we het meer als een vrijblijvende momentopname? De statistieken, en ook Water for Elephants, suggereren het tweede.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Water for Elephants Nieuwsberichten

Water for Elephants

acties