Unter dir die Stadt

4,9 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Duitsland
  • Frankrijk
105 Min Duitsland

Wanneer Svenja en Roland, beiden getrouwd, elkaar tijdens een kunsttentoonstelling ontmoeten is er direct een aantrekkingskracht. Dagen later komen ze elkaar bij toeval weer tegen. Tijdens het drinken van een kop koffie spelen de twee met de onverklaarbare fascinatie die ze voor elkaar hebben. Svenja is nieuwsgierig, maar blijft trouw aan haar man. Roland, een invloedrijke bankier bij de bank waar Svenja’s man werkt, is gewend om te krijgen wat hij wil. Hij zorgt er voor dat de man van Svenja overgeplaatst wordt naar Indonesië. Svenja, niet op de hoogte van de acties van Roland, kan de verleiding daarna niet langer weerstaan....

Alt titel
The City Below
Regie
Christoph Hochhäusler
Cast
Nicolette Krebitz, Paul Faßnacht, Stefan Gebelhoff, Wolfgang Böck, Angelika Bartsch, Antje Lewald, Mark Waschke, Robert Hunger-Bühler, Corinna Kirchhoff, Michael Abendroth, André Dietz, Alexandra Finder, Piet Fuchs, Johannes Kiebranz, Viola Pobitschka.
Release
15.05.2010
Release NL
21.04.2011
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Christoph Hochhäusler | Cast: Nicolette Krebitz (Svenja Steve), Robert Hunger-Bühler (Roland Cordes), Mark Waschke (Oliver Steve), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2010

Het Duitse volk wordt vaak gezien als koel, berekenend en rationeel, en regisseur Christoph Hochhäusler lijkt dat beeld met zijn nieuwste film Unter Dir die Stadt te willen benadrukken. Het interessante is echter dat waar de stijl van de film zo koel en klinisch mogelijk is, de personages door een achtbaan van emoties gaan die hen bijna te veel wordt.

Unter Dir die Stadt is de derde film van de nog niet heel bekende Hochhäusler, na Milchwald en Falscher Bekenner. De film speelt zich af in Frankfurt, tegen de achtergrond van de bankierswereld, waar Svenja pas net kennis mee maakt. Ze is de vrouw van een jonge bankier en probeert haar weg te vinden in een stad waar het alleen maar om geld lijkt te draaien. Al snel komt ze in contact met Roland Cordes, een man die net is verkozen tot bankier van het jaar en geleerd heeft zijn gevoel altijd uit te schakelen. Tegenpolen Svenja en Cordes voelen zich merkwaardig genoeg aangetrokken tot elkaar en een bijzondere knipperlichtrelatie ontwikkelt zich, waarbij de twee niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen.

videotrailers & clips