Club Zeus (2011)

6,4 details

  • 75 Min
  • Drama
  • Nederland
  • China
75 Min Nederland

Club Zeus vertelt het verhaal van twee professionele hostboys in Shanghai. Deze jongens werken in een zogenaamde hostclub, waar iedere avond vrouwen komen die behoefte hebben aan gezelschap, aandacht, een gesprek en liefde. Hostboys zijn professionele hartendieven, wiens doel het is ervoor te zorgen dat de vrouwen blijven terugkomen en soms tienduizenden euro’s aan champagne en feesten uitgeven. Leonardo is zo'n host, een ingetogen jongen wiens dag begint als de nacht valt en eindigt als de zon weer opkomt. Leonardo verdient goed met het verkopen van aandacht, vriendschap en emotie en hij heeft een dagtaak aan het onderhouden van tientallen 'relaties' met vrouwen. Op een dag staat Sly voor zijn deur, een knappe, slanke jongen en ooit de best verkopende host.

Regie
David Verbeek
Cast
Ray Zhao, Zheng Qi.
Release
09.06.2011
Release NL
09.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: David Verbeek | Cast: Ray Zhao (Leonardo), Zheng Qi (Sly) | Speelduur: 75 minuten| Jaar: 2011

Regisseur David Verbeek staat nog maar aan het begin van een toch al geprezen carrière. Zijn R U There beleefde vorig jaar een première op Cannes. In de tijd dat hij moest wachten op de financiering voor die film maakte hij dit veel kleinere Club Zeus, als tussendoortje dat niettemin op het IFFR van dit jaar in première ging, over zogenaamde hostboys in Sjanghai. In de club uit de titel ontvangen jongens vrouwen, niet per se voor seks, vaker voor een goed gesprek. Of zoals hoofdpersoon Leonardo het zelf verwoordt: “We verkopen dromen.”

Het is die quote van Leonardo waarop de film stoelt. Zijn ietwat oudere mentor Sly – Leonardo is zelf negentien – weet beter. Hij is de beste hostboy van Club Zeus, maar hij is het werk zat, samen met het verkopen van leugens, de nachtelijke uren en het vluchten voor het leven dat zich buiten de nacht afspeelt. Verbeek verhaalt over hun vriendschap en idealen en steekt dat af tegen het hectische Sjanghai anno nu, al blijft de stad letterlijk op de achtergrond. Als de jongens in de ochtend naar huis gaan toont de regisseur Sjanghai in de steigers, continue veranderend en nooit op pauze.

videotrailers & clips