Rundskop (2011)

Grootsheid uit Vlaanderen: Rundskop is een duister drama dat zich kan meten met ’s werelds beste films.
play

7,3 details

  • 129 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • België
  • Nederland
129 Min België

In het Limburgse Sint-Truiden runt de opgefokte boerenzoon Jacky Vanmarsenille zijn veehouderij. Een corrupte veearts benadert hem met een malafide zakendeal, waarna al snel de raderen van het noodlot in werking treden. In de beerput van intriges die vervolgens wordt opengetrokken, speelt een afschuwelijk geheim uit Jacky's verleden een belangrijke rol.

Alt titel
Bullhead
Regie
Michael R. Roskam
Cast
Matthias Schoenaerts, Frank Lammers, Tibo Vandenborre, Sam Louwyck, Jeroen Perceval, Barbara Sarafian, Jeanne Dandoy, Sofie Sente, David Murgia, Kristof Renson, Robin Valvekens, Kris Cuppens, Philippe Grand'Henry, Erico Salamone, Baudoin Wolwertz.
Release
02.02.2011
Release NL
26.05.2011
Release DVD
16.08.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael R. Roskam | Cast: Matthias Schoenaerts (Jacky Vanmarsenille), Jeroen Perceval (Diederik Maes), Barbara Sarafian (Eva Forrestier), Sam Louwyck (Marc De Kuyper), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2011

Met de Vlaamse film zijn we in Nederland nog steeds maar weinig bekend. Op Loft (niet eens uitgebracht in Nederland) en wellicht De Helaasheid der Dingen na, zal het voor velen lang geleden zijn dat ze een film van onze zuiderburen hebben gezien. Dit ligt echter niet aan de kwaliteit. In Vlaanderen worden voldoende goede films geproduceerd. Misschien wordt het eens tijd om die frieteters wat meer in de gaten te houden, zoals zij ook al langer van ‘onze’ films genieten. Ik kan me hiervoor geen mooiere gelegenheid bedenken dan Rundskop, een film die uit elke porie kwaliteit ademt en zich kan meten met het beste dat wij Hollanders, alsook de rest van de Europeanen, te bieden hebben.

Jacky Vanmarsenille runt samen met zijn broer een veeboerderij in de Vlaamse provincie Limburg. Het bedrijf is echter geen zuivere koffie: koeien worden ingespoten met groeihormonen en manipulatie van andere veeboeren is de normaalste gang van zaken. Dan verschijnt de West-Vlaamse hormonenhandelaar Marc De Kuyper ten tonele met als doel zijn handel uit te breiden naar Limburg. Jacky is hier niet van gediend, maar raakt onverhoopt betrokken bij een onderzoek naar een moord waarin De Kuyper een aandeel zou hebben gehad. Hierdoor loopt hij ook Diederik tegen het lijf, handlanger van De Kuyper en tevens de voormalige beste vriend van Jacky. De hereniging te midden van de duistere praktijken zorgt ervoor dat beide mannen een turbulente tijd tegemoet zien.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Rundskop Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=UnknowB]Is toch wel één van de pronkstukken van België. Want als Belg durf ik toegeven dat i......"

B@chelor

"...Wow, wat een indrukwekkende film. En met name Matthias Schoenaerts. De sfeer van de film was behoorl......"

Secret1994goesFilm

"...Is toch wel één van de pronkstukken van België. Want als Belg durf ik toegeven dat ik de Belgische......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Rundskop

acties