Warrior (2011)

Fight for Family

Warrior doorstaat moeiteloos de vergelijking met Rocky en Raging Bull en weet met eigen kwaliteiten een plekje in de geschiedenis van de boksfilms te veroveren.
play

7,7 details

  • 140 Min
  • Actie
  • Drama
  • Sport
  • Verenigde Staten
140 Min Verenigde Staten

In het drama van regisseur Gavin O'Connor (Pride and Glory, 2008) heeft een gepensioneerde staalarbeider / voormalig bokser (Nick Nolte) een groot alcohol probleem. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat zijn gezin uiteen is gevallen. Als hij zijn leven weer op de rit heeft, wint het het vertrouwen terug van zijn jongste zoon (Hardy) en maakt van hem een worstelaar c.q. martial arts-specialist. Zijn broer (Edgerton) heeft het echter niet zo op zijn vader en werkt aan een eigen loopbaan als worstelaar. De twee broers doen beide mee aan hetzelfde toernooi en komen recht tegenover elkaar te staan.

Regie
Gavin O'Connor
Cast
Tom Hardy, Nick Nolte, Joel Edgerton, Frank Grillo, Jennifer Morrison, Kevin Dunn, Bryan Callen, Denzel Whitaker, Maximiliano Hernández, Fernando Chien, Vanessa Martinez, Jake McLaughlin, Carlos Miranda, Nick Lehane, Sam Sheridan, Manuel Espinosa.
Budget
$ 30.000.000
Release
09.09.2011
Release NL
06.10.2011
Release DVD
24.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Gavin O’Connor | Cast: Tom Hardy (Tommy Conlon), Joel Edgerton (Brendan Conlon), Nick Nolte (Paddy Conlon), Frank Grillo (Frank Campana) Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2011

MMA, oftewel Mixed Martial Arts, is voor sommigen een barbaars tafereel waarbij mannen zich proberen te bewijzen door elkaar het ziekenhuis in te slaan. Voor anderen is het één van de spannendste sporten op aarde, uitgevoerd door intensief getrainde atleten die elkaar op tactische wijze proberen uit te schakelen. Hoe je ook denkt over de sport, feit is dat MMA de laatste jaren een grote groeispurt heeft doorgemaakt. Voornamelijk dankzij het zeer populaire Ultimate Fighting Championship is de sport onder de aandacht van een voortdurend groeiend kijkerspubliek gekomen, hetgeen ook in de filmwereld niet onopgemerkt is gebleven. Als je echter denkt dat Warrior je honderdveertig minuten ongegeneerde knock-outs en bloedende vechters zal bieden, kom je bedrogen uit. Deze film gaat veel dieper.

Tommy, een ex-marinier die in Irak heeft gevochten, keert terug naar zijn thuisstad Philadelphia na veertien jaar afwezigheid. Daar wordt hij herenigd met vader Paddy, voormalig alcoholist en de reden dat Tommy lang geleden met zijn moeder wegvluchtte. Ondanks de stroeve hereniging wil Tommy de band met zijn vader hervinden door met hem samen te werken aan de voorbereiding voor Sparta, een MMA-toernooi dat de winnaar vijf miljoen dollar oplevert. Tommy’s oudere broer Brendan heeft echter hetzelfde doel voor ogen. De voormalig MMA-vechter is onlangs ontslagen en ziet in Sparta een mogelijkheid om zijn gezin te onderhouden. De broers ontmoeten elkaar uiteindelijk in de ring, waar meer op het spel staat dan alleen prijzengeld.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Warrior Nieuwsberichten

Laatste reacties

hansbeer

"...Mmm ik ben een stuk milder dan bovenstaanden; leuke film om een keer te zien maar wel wat ongeloofwa......"

thehungergames

"...Acteerprestaties als in deze film kom je niet vaak tegen. 9.0/10..."

adofmirosch

"...Heb bij het laaste gevecht toch echt een aantal tranen laten onsnappen. meesterwerk dikke 10...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Warrior

acties