Red Lights (2012)

How much do you want to believe?

Rodrigo Cortés’ opvolger van Buried kan niet kiezen tussen drama of thriller en valt tussen wal en schip.
play

5,3 details

  • 113 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Spanje
  • Verenigde Staten
113 Min Spanje

Red Lights gaat over een psychologe (Sigourney Weaver) en haar assistent (Cillian Murphy) die door het paranormale te bestuderen in aanraking komen met de wereldberoemde paranormaal begaafde Simon Silver (Robert De Niro).

Regie
Rodrigo Cortés
Cast
Robert De Niro, Sigourney Weaver, Elizabeth Olsen, Cillian Murphy, Toby Jones, Joely Richardson, Burn Gorman, Karen Shenaz David, Garrick Hagon, Craig Roberts, Leonardo Sbaraglia, Peter Brooke, Jan Cornet, Jesse Bostick, Jeany Spark.
Budget
$ 14.000.000
Release
12.07.2012
Release NL
30.08.2012
Release DVD
11.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Rodrigo Cortés | Cast: Cillian Murphy (Tom Buckley), Robert De Niro (Simon Silver), Sigourney Weaver (Margaret Matheson), Elizabeth Olsen (Sally Owen), Toby Jones (Paul Shackleton), e.a. | Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2012

Het bovennatuurlijke heeft altijd al tot de verbeelding gesproken. Het is dan ook niet zo vreemd dat er zo veel televisieprogramma’s zijn over mensen die over dergelijke krachten beweren te beschikken. Tegelijkertijd zijn deze al dan niet paranormaal begaafden net zo vaak het onderwerp van discussie. Velen noemen het oplichterij en voor iedere Jomanda, Char of Uri Geller is er wel een scepticus. Ook al is het bewijs voor het bestaan van dergelijke gaven non-existent en worden paragnosten met enige regelmaat ontmaskerd (nog niet zo lang geleden gebeurde dat met babyfluisteraar Derek Ogilvie in het VARA-programma Rambam), toch blijven deze programma’s onverminderd populair.

De opvattingen van doctoren Matheson en Buckley zijn simpel: paranormale krachten bestaan niet, oplichters wel. Al in de openingsscène ontmaskeren de twee geroutineerd een oplichter die met goedkope trucjes een slaatje uit een wanhopige familie probeert te slaan. Daarnaast geven zij in een onderzoekscentrum college over de werkwijze van deze zogenaamde paranormaal begaafden. Cortés laat hiermee zien hoe goed hij zijn huiswerk heeft gedaan. Hij volgt Matheson en Buckley op diverse ondernemingen om paragnosten te ontmaskeren, en gunt zo een interessante blik in de trukendoos van zulke oplichters.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

Red Lights Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Red Lights

acties