Piranha 3DD (2012)

Double the action. Double the terror. Double the D's.

Dit vervolg op de geslaagde remake van twee jaar geleden is een herhaling van zetten. Met de aanwezigheid van Christopher Lloyd en David Hasselhoff wordt teleurstellend weinig gedaan.
play

3,5 details

  • 83 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
83 Min Verenigde Staten

De hongerige roofvissen hebben in vlot geëvolueerde vorm het meer van het eerste deel levenloos en doordrenkt van het bloed achter zich gelaten en proberen zich nu een toegang tot Big Wet te verschaffen. Een groep nauwelijks uit elkaar te houden jongeren komt het dreigende gevaar op het spoor, waarschuwt zich een ongeluk, maar wordt door niemand geloofd. Er moeten eerst wat doden vallen voor hun signalen enigszins serieus genomen worden. De baas van de waterspeeltuin wil zo vlot mogelijk de boel opengooien en kan hierbij geen tegenwerking gebruiken. Hasselhoff mag op een stoel aan de rand van het zwembad plaatsnemen en de boel gade slaan, zonder ook maar een moment echt in actie te komen.

Alt titel
Piranha 3D: The Sequel
Regie
John Gulager
Cast
Christopher Lloyd, David Hasselhoff, Gary Busey, David Koechner, Danielle Panabaker, Katrina Bowden, Chris Zylka, Adrian Martinez, Paul Scheer, Matt Bush, Jean-Luc Bilodeau, Meagan Tandy, Clu Gulager, Sierra Fisk, Paul James Jordan.
Budget
$ 20.000.000
Release
01.06.2012
Release NL
14.06.2012
Release DVD
22.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: John Gulager | Cast: Danielle Panabaker (Maddy), Chris Zylka (Kyle), Matt Bush (Barry), David Koechner (Chet), Meagan Tandy (Ashley), Katrina Bowden (Shelby), Jean-Luc Bilodeau (Josh), Christopher Lloyd (Carl Goodman), David Hasselhoff (zichzelf), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2012

Twee jaar geleden verscheen een remake van horrorkomedie Piranha uit 1978. In 3D, zoals het tegenwoordig schijnt te moeten. De hervertelling was verrassend geslaagd, liet een goede mix van smerigheid en grappen zien en nam zichzelf vooral niet al te serieus. De Fransman Alexandre Aja nam het genre op de hak. Hij bouwde functioneel naakt in en kwam zo weg met de afgehapte piemel van een pornoregisseur en veel vrouwelijk vlees. In het afsluitende shot werd een vervolg al aangekondigd. De bijtgrage visjes waren geëvolueerd: nog groter en nog agressiever. Het vervolg werd [/i]Piranha 3DD[/i] gedoopt. Verwacht geen super 3D-effecten, want de titel is een goedkope verwijzing naar de cupmaat van de dames die hier als visvoer dienen.

De visvijver is dit keer een zwemparadijs dat aan de vooravond van een feestelijke opening staat. Beheerder Chet heeft zelfs een aparte privésectie geopend waar zwemkleding uit den boze is. De naam van het resort, Big Wet, is vast ook helemaal niet dubbelzinnig bedoeld. De vergane glorie wordt belichaamd door de casting van David Hasselhoff. De Baywatch-ster mag als zichzelf op komen draven om de waterspeeltuin feestelijk te openen. Dit levert nog wel wat komische momenten op. Als een klein roodharig jochie geen flauw benul heeft wie The Hoff is, loopt Hasselhoff nog even zijn carrière met hem door, waarbij de B-titels en zelfs SpongeBob niet ontbreken. Het komt enigszins geforceerd over, maar Hasselhoff kan nog wel om zichzelf en zijn vermeende reputatie van vrouwenverslinder lachen. De horrorkomedie waarin hij opereert probeert hetzelfde te doen, maar faalt hierbij hopeloos.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Piranha 3DD Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Kleurrijk, veel vrouwelijk schoon. Maar verder een film die je niet ernstig moet nemen. Duidelijk......"

Acer

"...Veel bloed en borsten, verhaal is helaas eenvoudig. Leuk is wel dat Hasselhof en The Doc (back to th......"

Piranha 3DD

acties