5,7 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
101 Min Italië

1968, Rome is het toneel van linkse studentenopstanden. De jonge politieman Nicola, tevens gepassioneerd liefhebber van theater, wordt door zijn bureau undercover geplaatst als een revolutionair student om zo te infiltreren in de protestbeweging. Aan de universiteit ontmoet hij Laura, een meisje uit de katholieke Italiaanse bourgeoisie, een briljant studente die droomt van een wereld zonder onrecht, en Libero, de leider van de studentenbeweging die droomt van een revolutie. Ze raken met z'n drieën verweven in een web heftige emoties enLaura moet kiezen tussen twee mannen.

Alt titel
The Big Dream
Regie
Michele Placido
Cast
Riccardo Scamarcio, Jasmine Trinca, Michele Placido, Pasquale Cassalia, Silvio Orlando, Luca Argentero, Massimo Popolizio, Laura Morante, Marco Iermanò, Dajana Roncione, Tatti Sanguineti, Brenno Placido, Federica Vincenti, Carlo Zanotti, Alessandra Acciai.
Budget
$ 10.000.000
Release
11.11.2009
Release NL
14.07.2011
Release DVD
11.10.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Michele Placido| Cast: Jasmine Trinc (Laura), Ricardo Scamarcio, Luca Argentero (Libero) e.a.| Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2009

Ooit stond de Italiaanse cinema symbool voor belangrijke films die commentaar leverden op maatschappelijke thema’s en problemen. Denk aan het neorealisme van Visconti en De Sica, die het filmlandschap voor altijd veranderden. Die tijd is echter al lang achter de rug, en de afgelopen tien jaar zijn de Italianen in hun films vooral bezig met het terugkijken. Il Grande Sogno van regisseur Michele Placido vormt daar geen uitzondering op.

De film speelt zich af in 1968, het jaar van de grote studentenonlusten in diverse West-Europese steden. Studenten aan de Universiteit van Rome kwamen dat jaar ook in opstand tegen het kapitalisme en de hiërarchische structuur van de universiteit. Ook de jonge Laura maakt deel uit van de opstand. Zij is een product van de Italiaanse bourgeoisie, en is vastbesloten te strijden tegen alle onrecht in de wereld. Tijdens de bezetting van de universiteit valt Laura voor Nicola, een politieagent die zich van zijn bazen moet voordoen als student. De relatie tussen de twee is ingewikkeld, maar de liefde brengt hen steeds dichter bij elkaar.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Il Grande Sogno

acties