La Conquête

La Conquête (2011)

6,3 details

  • 105 Min
  • Biografie
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

La Conquête is een genadeloos portret van Nicolas Sarkozy. De film volgt Sarkozy in zijn race naar het presidentschap, boordevol vuile trucs en conflicten achter de schermen. Het verhaal van een man die een machtsstrijd wint en zijn vrouw Cécilia verliest.

Alt titel
The Conquest
Regie
Xavier Durringer
Cast
Bernard Le Coq, Michèle Moretti, Denis Podalydès, Hippolyte Girardot, Florence Pernel, Michel Bompoil, Dominique Besnehard, Pierre Cassignard, Gérard Chaillou, Mathias Mlekuz, Samuel Labarthe, Saïda Jawad, Nicolas Moreau, Grégory Fitoussi, Emmanuel Noblet.
Release
10.11.2011
Release NL
14.07.2011
Release DVD
27.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Durringer | Cast: Denis Podalydès (Nicolas Sarkozy), Florence Pernel (Cécilia Sarkozy), Bernard le Coq (Jacques Chirac), Samuel Labarthe (Dominique de Villepin), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

In Cannes ontstond voorafgaand aan de wereldpremière van La Conquête. het nodige rumoer. Franse media keken al likkebaardend uit naar het portret van de nog zittende, steeds minder geliefde president. Een schandaaltje zat er wel in, maar uiteindelijk bleef de controverse uit. De makers zijn te voorzichtig geweest. Jammer, want een film over de ‘rise to power’ van Nicolas Sarkozy had juist met actuele kritiek kunnen komen.

In de openingsscène staat Sarkozy op het punt de verkiezingen te winnen. Na een lange verkiezingsperiode wijzen de peilingen zijn richting op, maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan. Eenzaam en vermoeid zit hij in zijn kamer, een trouwring rolt door zijn vingers. Vervolgens laat de film met flashbacks zien hoe hij zich in de vijf jaar ervoor omhoog vocht, maar zijn vrouw daarbij verloor.

videotrailers & clips