The Hit List

The Hit List (2011)

Who's on your list?

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Typische b-film die enkel een kijkbeurt waard leek door de aanwezigheid van Cuba Gooding Jr. Een man die een beloftevolle toekomst tegemoet leek te gaan in Hollywood maar volgens mij is het ergens begin 2000 verkeerd gegaan als de man in enkele zeer matige simpele komedies te zien zijn. Vandaag zie je hem sporadisch in de bioscoop en zeker niet meer in de hoofdrol. Bij B-films als deze mag hij de boel nog wat opvrolijken en daar slaagt hij zeker en vast in bij dit product. The Hit list mist voornamelijk balans. Hoe het verhaal verloopt is ongeloofwaardig en die ongeloofwaardigheden stapelen zich langzaamaan op maar tegelijkertijd wil de film wel serieus blijf en geloofwaardig overkomen. Daarnaast is het camerawerk eigenlijk nog te zwak voor een B-film. Eerder het niveau van de matige tv-thrillers. Qua actie is het ook maar een matige bedoening en die is dan nog lachwekkend in beeld gebracht: beelden versnellen en zo amateuristisch weergeven is anno 2011 (film is uit 2011) zelfs ondermaats. Waar de film het dus vooral moet hebben is van Cuba Gooding Jr en in iets minder mate maar nog steeds degelijke Cole Hauser. Het verhaal is dan wel ongeloofwaardig maar wel amusant en is onderhoudend genoeg om de hele film het tempo op niveau te houden. De finale is wel nogal lachwekkend maar eigenlijk past het wel bij het hele gebeuren rond de film qua kwaliteit etc.

The Hit List is zo een typische B-thriller die met niet al te hoge verwachtingen best vermaakt ondanks de vele 'fouten'. Cuba Gooding Jr doet het dan weer aardig als stilaan krankzinnig wordende badguy

5/10

jaime91

Avatar

Een film die mij ontzettend deed denken aan Collateral,Cuba Gooding Jr loopt zelfs in hetzelfde pak rond als Tom Cruise. Hitman Jonas Arbor (Gooding Jr) gijzelt man Allan Campbell (Cole Hauser) om een lijstje af te werken en ondertussen zit een agent ze achterna die Campbell verdenkt van het plegen van de moorden, dat is eigenlijk het verhaal het enige verschil met Collateral is dat het lijstje dit keer gemaakt is door de persoon die gegijzeld is en hij de slachtoffers persoonlijk kent. Mijn advies kijk Collateral die is namelijk echt veeel beter en heeft ook meer pit en is veeel spannender dan dit straight to dvd filmpje. Enig pluspunt dat ik aan deze film kan geven is dat Gooding Jr het best oke doet als badguy. Verder is dit niets bijzonders.