Flypaper (2011)

Two Sets of Bank Robbers. One Very Sticky Heist.

Komedievariant van bankovervalthriller schiet zo nu en dan uit de bocht maar biedt voldoende vertier.
play

5,2 details

 • 87 Min
 • Komedie
 • Misdaad
 • Mystery
 • Duitsland
 • Verenigde Staten
87 Min Duitsland

Rond sluitingstijd loopt Tripp Kennedy een bank binnen. Net op dat moment wordt de bank door twee verschillende bendes overvallen. Er ontstaat een vuurgevecht en Tripp werpt zich op de aantrekkelijke bankbediende Kaitlin om haar te beschermen. De bendes, de een duidelijk professioneel, de ander een stel malloten, proberen elkaar te slim af te zijn, waardoor er een patstelling ontstaat. Aan het einde van de dag sluit het beveiligingssysteem het hele gebouw af, waardoor iedereen ingesloten raakt. In de nacht die volgt ontstaat er een hilarisch kat-en-muisspel tussen de bendes. Ondertussen proberen Tripp en Kaitlin de bank en zichzelf te redden, maar ze zijn bovenal druk bezig te voorkomen dat ze verliefd worden. De schrijvers van Flypaper zorgden eerder voor de personages van The Hangover, en de regisseur van de film, Rob Minkhoff, was coregisseur bij The Lion King. Op dit moment scoort de film een percentage van 21% op RottenTomatoes, op basis van slechts 14 recensies.

Regie
Rob Minkoff
Cast
Ashley Judd, Patrick Dempsey, Octavia Spencer, Jeffrey Tambor, Tim Blake Nelson, Mekhi Phifer, Adrian Martinez, Beau Brasso, Pruitt Taylor Vince, Curtis Armstrong, Rob Huebel, John Ventimiglia, James DuMont, Monica Acosta, Natalia Jaroszyk, Matt Ryan, Rob Boltin, Eddie Matthews.
Budget
$ 5.000.000
Release
19.08.2011
Release NL
01.09.2011
Release DVD
31.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Minkoff | Cast: Patrick Dempsey (Tripp), Ashley Judd (Kaitlin), Tim Blake Nelson (Peanut Butter), Pruitt Taylor Vince (Jelly), John Ventimiglia (Weinstein), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2011

De schrijvers van The Hangover en de regisseur van kinderfilms als The Lion King en Stuart Little sloegen de handen ineen voor een absurdistische bankovervalfilm. Het uitgangspunt is simpel: wat gebeurt er als twee teams van overvallers tegelijk dezelfde bank overvallen? Het resultaat is vermakelijk, maar ondanks de prima cast helaas ook wat onevenwichtig.

De door getallen geobsedeerde Tripp loopt rond sluitingstijd een bank binnen. Net op dat moment wordt de bank door twee verschillende bendes overvallen. De ene bende bestaat uit drie gemaskerde professionals, de andere wordt gevormd door de hillbilly’s Peanut Butter en Jelly. Tripp zorgt ervoor dat de bendes zich elk op een ander segment van de bank storten. Ondertussen wordt het hele gebouw automatisch afgesloten waardoor de bendes en een aantal gijzelaars ingesloten raken. Een soort kat-en-muisspel volgt terwijl Tripp en bankbediende Kaitlin proberen te voorkomen dat ze verliefd op elkaar worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Flypaper Nieuwsberichten

 • Trailer Flypaper

  Trailer Flypaper

  Arman Avsaroglu,

  Een nieuwe bankovervalfilm van de schrijvers van The Hangover en de regisseur van The Lion King.

  mode_comment 9

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

wiesie

"...Ik heb gisteren de film gezien (sneak preview). Ik vond het een originele misdaadkomedie met een zee......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Flypaper

acties