The Master (2012)

Pure perfectie.
play

7,5 details

  • 138 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
138 Min Verenigde Staten

Lancaster Dodd is een charismatische man die in de jaren 50 een nieuwe religie uit de grond wist te stampen. Joaquin Phoenix speelt de rol van Freddie Stifton, een verslaafde zwerver die uitgroeit tot de belangrijkste discipel van Dodd, maar later ook voor zichzelf wil beginnen.

Regie
Paul Thomas Anderson
Cast
Joaquin Phoenix, Mike Howard, Price Carson, Sarah Shoshana David, Jeffrey W. Jenkins, Bruce Goodchild, Matt Hering, Dan Anderson, Kevin Hudnell, Patrick Biggs, Jay Laurence, Tina Bruna, Abraxas Adams, Ryan Curtis, Andrew Koponen.
Budget
$ 32.000.000
Opbrengst
$ 28.258.060
Release
07.09.2012
Release NL
24.01.2013
Release DVD
21.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Thomas Anderson | Cast: Joaquin Phoenix (Freddie Quell), Philip Seymour Hoffman (Lancaster Dodd), Amy Adams (Peggy Dodd), e.a. | Speelduur: 144 minuten | Jaar: 2012

Het is alweer vijf jaar geleden dat Paul Thomas Anderson zijn vorige film uitbracht. Toch voelt het veel korter. De briljante cameravoering, Johnny Greenwoods meesterlijke soundtrack, de zinderende vertolking van Daniel Day-Lewis; alles is nog vers voor de geest te halen. There Will Be Blood was een van de beste films van het vorige decennium, zo niet de beste. Anderson nam de tijd voor zijn volgende project, zoals we van hem konden verwachten. En ook nu weer klopt alles. The Master is een meesterwerk.

Een film over de Scientologykerk zou het gaan worden. Althans, dat riepen sommigen toen het project werd aangekondigd. Later werden die uitspraken wat genuanceerd. De film zou parallellen vertonen met het ontstaan van de sekte, maar van een reconstructie was geen sprake. Dat zou ook helemaal niets voor Anderson zijn geweest. De Amerikaanse cineast maakt films die over veel meer gaan dan alleen het verhaal zelf.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

The Master Nieuwsberichten

Laatste reacties

johnwayne

"...Uitstekend geacteerde film die me echter niets deed. Daarvoor bleef het verhaal te vlak en kreeg ik......"

Tarkus

"...Goede vertolkingen van zowel Joaquin Phoenix als Philip Seymour Hoffman, ze zijn beiden goed op elka......"

The Master

acties