Take Shelter (2011)

Far away from the cruel world. [Scandinavian DVD.]

Fascinerende psychologische horror die voor interessante interpretaties vatbaar is, met glansrollen van Michael Shannon en Jessica Chastain.
play

7,6 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
121 Min Verenigde Staten

Een man heeft waanbeelden over een naderende natuurramp. Om zijn familie te beschermen besluit hij een schuilkelder te bouwen, maar de vraag is of de familieleden niet beter voor hem kunnen schuilen.

Regie
Jeff Nichols
Cast
Jessica Chastain, Michael Shannon, Shea Whigham, Katy Mixon, Robert Longstreet, Tova Stewart, Marianna Alacchi, Natasha Randall, Bob Maines, Scott Knisley, Sheila Hullihen, Jacque Jovic, Heather Caldwell, John Kloock, Ron Kennard.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 272.521
Release
25.11.2011
Release NL
05.04.2012
Release DVD
21.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeff Nichols | Cast: Michael Shannon (Curtis), Jessica Chastain (Samantha), Tova Stewart (Hannah), Shea Whigham (Dewart), Katy Mixon (Nat), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2011

Michael Shannon heeft sinds de tweede helft van het afgelopen decennium bekendheid verworven met het spelen van personages die of op het randje van de mentale afgrond balanceren of daadwerkelijk waanzinnig zijn. Hij is daar steeds beter in geworden, getuige zijn voor een Oscar genomineerde bijrol in Revolutionary Road, zijn hoofdrol in Werner Herzogs My Son, My Son, What Have Ye Done of zijn werk in de televisieserie Boardwalk Empire. Geen wonder dat regisseur Jeff Nichols, die zijn eerste film met een toen nog vrij onbekende Shannon maakte, opnieuw de acteur castte in deze zeer indringende film over een man die langzaamaan zijn verstand lijkt te verliezen.

Shannon is wederom weergaloos. Hij speelt Curtis, een doodgewone bouwvakker die zijn leven deelt met vrouw Samantha en dochter Hannah. Zijn collega en beste vriend Dewart vertelt hem zelfs dat hij een goed leven heeft. Maar dan beginnen de dromen. Hierin bedekken imposante wolkenpartijen de lucht als teken van naderende storm(en), valt gele regen uit de lucht en vliegen vogels in dreigende formaties. Het zijn prachtige korte horrorfilms, deze dromen, die een aantal van de mooiste beelden van de film bevatten en heel sterk de paranoia en angst van Curtis overbrengen. Ze zijn zo overtuigend en levensecht dat het makkelijk te begrijpen is dat Curtis ernaar gaat handelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Take Shelter Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Redelijk goede film waarin Michael Shannon opnieuw bewijst dat hij ene uitstekend acteur is. Het ve......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Take Shelter

acties