The Guard (2011)

The FBI are about to discover that things work a little different around here.

Aparte misdaadkomedie waarin een onorthodoxe Ierse politieagent moet samenwerken met een Amerikaanse FBI-agent om een internationale drugszaak op te lossen.
play

7,3 details

 • 96 Min
 • Komedie
 • Misdaad
 • Thriller
 • Ierland

Gerry Boyleis een wat onconventionele Ierse agent met een op sterven liggende moeder, een voorliefde voor prostituees en absurde humor. Hij komt samen met de rechtlijnige FBI-agent Wendell Everett op het spoor van een groep drugsdealers die een actie voorbereiden waarbij ze een half miljard dollar aan cocaïne willen binnensmokkelen aan de westkust van Ierland.

Regie
John Michael McDonagh
Cast
Don Cheadle, Mark Strong, Brendan Gleeson, Liam Cunningham, Fionnula Flanagan, Pat Shortt, Dominique McElligott, David Wilmot, Gary Lydon, Katarina Cas, Rory Keenan, Laurence Kinlan, Sarah Greene, Darren Healy, Ronan Collins, Wale Ojo, Owen Sharpe, Michael Og Lane, Liam O'Conghaile, Paraic Nialand, John Patrick Beirne, Christopher Kilmartin, Declan Mannlen.
Budget
$ 6.000.000
Opbrengst
$ 5.358.148
Release
07.07.2011
Release NL
20.10.2011
Release DVD
21.02.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: John Michael McDonagh | Cast: Brendan Gleeson (Gerry Boyle), Don Cheadle (Wendell Everett), Mark Strong (Clive Cornell), Rory Keenan (Aidan McBride), Liam Cunningham (Francis Sheehy), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2011

“Ik dacht dat alleen negers en Mexicanen drugs dealden,” zegt brigadier Gerry Boyle schaamteloos bij een bijeenkomst waarin hij gebriefd wordt over blanke drugsdealers die in West-Ierland een lading cocaïne komen ophalen. Als de zwarte politie-inspecteur en zijn medeagenten hem dwingen zijn excuses aan te bieden, bijt Boyle terug dat hij Iers is. “Racist zijn hoort bij mijn cultuur.”

Brendan Gleeson is als Gerry Boyle de spil van de film. Sinds jaar en dag is hij een 'garda' (Gaelic voor politieagent) in een klein Iers plaatsje, waar niet veel gebeurt. Mobiele telefoons en andere moderne apparatuur heeft hij niet nodig. Hij doet zijn werk op ouderwetse wijze, bepaalt zelf zijn werkuren en maakt tijd voor leuke middagen met een paar prostituees. Ook is hij er niet vies van om bij een verkeersongeluk de zakken van de lijken te checken op partydrugs, die hij in uniform en al uitprobeert. Onorthodox is hij zeker, maar hij heeft ook een gevoelige kant die naar buiten komt in de scènes waar hij op bezoek gaat bij zijn terminaal zieke moeder en wanneer hij weemoedig 's avonds zijn Guinness drinkt in de pub. Gleeson weet zijn personage geloofwaardig te houden, ondanks alle absurde situaties en handelingen. Boyle gooit er aan de lopende band de meest tenenkrommende en bruuteerlijke oneliners uit, alsof hij het over het weer heeft. Een mindere acteur had van Boyle een hatelijke karikatuur gemaakt, maar Gleeson verleent hem precies genoeg sympathie en menselijkheid.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Guard Nieuwsberichten

 • Trailer The Guard

  Trailer The Guard

  Arman Avsaroglu,

  Nieuwe actiekomedie met Brendan Gleeson, Don Cheadle en Mark Strong.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Af en toe leuk, maar toch niet echt mijn ding. Brendan Gleeson is anders wel goed in zijn rol zo oo......"

Toelietoesh

"...[quote=Acer]"I don't know if you're really dumb or really smart" ik denk persoonlijk ergens tussen i......"

Acer

"..."I don't know if you're really dumb or really smart" ik denk persoonlijk ergens tussen in. Er zitten......"

The Guard

acties