Bait (2012)

A tsunami just flipped the food chain.

4,7 details

  • 91 Min
  • Actie
  • Horror
  • Thriller
  • Australië
91 Min Australië

Wanneer een supermarkt wordt geterroriseerd door een gestoorde bandiet, gebeurt er plots iets onvoorstelbaars. Het dorpje wordt opgeslokt door een monsterlijke tsunami en de supermarkt stroomt vol water. De overlevenden komen er al snel achter dat ze niet alleen zijn. Naast de kans om te verdrinken zit het gebouw namelijk vol met hongerige witte haaien.

Alt titel
Bait 3D
Regie
Kimble Rendall
Cast
Xavier Samuel, Sharni Vinson, Julian McMahon, Alex Russell, Phoebe Tonkin, Alice Parkinson, Damien Garvey, Daniel Wyllie, Lincoln Lewis, Cariba Heine, Martin Sacks, Yuwu Qi, Adrian Pang, Richard Brancatisano, Nicholas McCallum.
Budget
$ 30.000.000
Release
05.09.2012
Release NL
20.09.2012
Release DVD
08.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Kimble Rendall | Cast: Xavier Samuel (Josh), Sharni Vinson (Tina), Julian McMahon (Doyle), Dan Wyllie (Kirby), Phoebe Tonkin (Jaimie), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2012

Zoals het ijkpunt voor elke maffiafilm The Godfather is, ontkomt elke horrorfilm over haaien niet aan de vergelijking met Jaws. Of de makers het nu leuk vinden of niet. Er zijn sinds de klassieker van Steven Spielberg uit 1975 ettelijke pogingen ondernomen om op het succes ervan voort te borduren. Jaws mocht zich verheugen op drie zeer matige vervolgen. En er werd daarnaast lustig op los gekopieerd met als bekendste voorbeelden Deep Blue Sea, twee deeltjes Open Water en Shark Night. De impact van Jaws was echter nog veel groter, want het leidde tot een hele reeks bizarre en veelal matig watermonsterfilms. Erg veel ruimte voor nieuwe input is er niet meer in het genre. Waarom gedacht werd dat het Australische Bait 3D een goed idee was, is dan ook een raadsel.

Waarschijnlijk dachten de makers nog lekker te kunnen meeliften op het succes van Jaws, dat onlangs nog op Blu-ray verscheen. Een andere logische verklaring is niet te bedenken. Maker Kimble Rendall probeert er voor zijn tweede speelfilm nog een originele setting tegenaan te gooien. De visvijver is dit keer verplaatst van de traditionele open zee naar een enorme supermarkt en aangrenzende parkeergarage. Hoe het water en de naar mensenvlees snakkende haai daar terecht zijn gekomen laat zich ook makkelijk verklaren. In een vluchtig, goedkoop uitziend shot zet een uit het niets opduikende tsunami een Australisch kustplaatsje compleet blank.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Bait Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Af en toe een indrukwekkend beeld van de haai, en een paar maal van zijn prooien, die voor de liters......"

LeoKlee

"...Banned, hahaha. Ik wilde hem net op Blu-Ray 3D bestellen. Toch maar een zielig 10tje ;)..."

DashX

"...Geen hoogstaande actie/horror film. Goedkope CGI, waardoor de haaien zo nep lijken. Niet zoveel diep......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Bait

acties