Almanya - Willkommen in Deutschland

6,9 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Duitsland
97 Min Duitsland

Huseyin Yilmaz heeft na 45 jaar in Duitsland te hebben gewoond een huis gekocht in Turkije en wil dat iedereen mee terugvliegt om het te renoveren. Maar de familie wordt niet vrolijk van het idee en er ontstaat een verhitte discussie. Dit is duidelijk niet het juiste moment voor kleindochter Canan om te vertellen dat ze zwanger is van een Engelse jongen die de familie nog nooit heeft gezien. Om haar 6-jarige neefje Cenk, die al vanaf de eerste dag op school gepest wordt, op te vrolijken vertelt ze hem het fantastische verhaal hoe ze in Duitsland terecht zijn gekomen, ook al zijn ze geen Duitsers. Ze maken een reis terug in de tijd naar een wonderbaarlijke plek waar een kleine Turkse familie aankomt in een land genaamd Almanya.

Regie
Yasemin Samdereli
Cast
Fahri Ogün Yardim, Vedat Erincin, Denis Moschitto, Aylin Tezel, Petra Schmidt-Schaller, Kaan Aydogdu, Manfred-Anton Algrang, Lilay Huser, Aykut Kayacik, Demet Gül, Siir Eloglu, Jo Brauner, Ercan Karacayli, Aliya Artuc, Rafael Koussouris.
Release
13.05.2011
Release NL
20.10.2011
Release DVD
21.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Yasemin Samdereli | Cast: Fahri Ögün Yardim (jonge Hüseyin Yilmaz), Demet Gül (jonge Fatma Yilmaz), Vedat Erincin (oude Hüseyin Yilmaz), Lilay Huser (oude Fatma Yilmaz), Aylin Tezel (Canan Yilmaz), Rafael Koussouris (Cenk Yilmaz), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2011

Hij was bijna de miljoenste arbeidsmigrant in Duitsland, de Turk Hüseyin Yilmaz. Omdat hij zo galant was een Mexicaanse man in de rij voor te laten, ging deze eer echter net aan hem voorbij en won hij geen motorfiets. Toch staat het leven van Yilmaz en zijn familie centraal in Almanya, een film die werd bekroond als beste Duitse film van het jaar en die bewijst dat over migratieproblemen niet alleen zwaarmoedige films gemaakt hoeven te worden.

Bij films over ‘Duitse Turken’ denk je al heel snel aan de meesterlijke, maar ook deprimerende films van Fatih Akin (Gegen die Wand, Auf der Anderen Seite). Regisseur Yasemin Samdereli probeert het op een andere manier en is niet minder succesvol. Haar film gaat over de familie van Yilmaz, die vier kinderen heeft en ook nog een aantal kleinkinderen, die zo goed in Duitsland zijn geïntegreerd dat ze bijna Duitser zijn dan Turks. Om ervoor te zorgen dat zijn familie de band met het vaderland niet verliest, besluit Hüuseyin iedereen mee te nemen op vakantie naar zijn geboortestreek in Turkije.

videotrailers & clips