The Vow (2012)

Inspired by True Events

Dit romantische drama over een jonge man die wordt geconfronteerd met het geheugenverlies van zijn vrouw is safe en weinig diepgravend.
play

5,8 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Australië
  • Verenigd Koninkrijk
  • Duitsland
  • Canada
104 Min Verenigde Staten

Een man (Channing Tatum) probeert de liefde van zijn vrouw (Rachel McAdams) terug te winnen. Deze herinnert zich namelijk helemaal niets meer van haar leven nadat ze een ernstig ongeluk heeft gehad. Scott Speedman, een voormalige vlam van McAdams, maakt het allemaal nog moeilijker voor het echtpaar.

Regie
Michael Sucsy
Cast
Channing Tatum, Rachel McAdams, Sam Neill, Tatiana Maslany, Jessica Lange, Wendy Crewson, Scott Speedman, Joe Cobden, Jessica McNamee, Lucas Bryant, Jeananne Goossen, Joey Klein, Dillon Casey, Lindsay Ames, Shannon Barnett.
Budget
$ 30.000.000
Release
10.02.2012
Release NL
03.05.2012
Release DVD
09.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Sucsy | Cast: Rachel McAdams (Paige), Channing Tatum (Leo), Sam Neill (Bill), Jessica Lange (Rita), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2012

Als je de huwelijksgelofte naar je geliefde uitspreekt sta je er niet bij stil dat eeuwige trouw ook echt eeuwige trouw betekent. De jonge platenbaas Leo wordt op wrede wijze met zijn eigen woorden opgezadeld als zijn vrouw Paige door een auto-ongeluk in het ziekenhuis belandt. Ze komt er zonder kleerscheuren vanaf, maar is alles wat het jonge stel in de afgelopen jaren voor moois heeft opgebouwd straal vergeten. Kunstenares Paige herkent haar eigen man niet meer en heeft haar creatieve vermogen verloren. Ze heeft jaren geleden het contact met haar ouders verbroken, maar weet nadat ze uit haar coma ontwaakt niet anders dan dat alles koek en ei met ze is. Haar ouders komen haar handje vasthouden in het ziekenhuis en zien hun dochter het liefst mee naar huis komen. Leo is echter van mening dat hij het geheugen van zijn vrouw kan terughalen door haar om zich heen te houden.

Het drama The Vow van Michael Sucsy begint met dertien-in-een-dozijnromantiek als tortelduifjes Leo en Paige de bioscoop uitslenteren en ze hun eindeloze geluk niet opkunnen wanneer het ook nog eens begint te sneeuwen. Ze willen al flikflooiend beginnen aan hun eerste liefdesbaby als hun stilstaande auto van achteren word geramd door een grote vrachtwagen. Paige vliegt door de vooruit en een scène later zien we haar binnengebracht worden in het ziekenhuis. Leo ziet zijn wereld instorten. De ouders van Paige dringen zich aan hun schoonzoon op, terwijl ze niet eens wisten dat hun dochter getrouwd was. Er zijn aanwijzigen genoeg om je schrap te zetten voor stevige kost en heftige emoties, maar Sucsys speelfilmdebuut houdt zich op de vlakte en kiest voor de veilige aanpak.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Vow Nieuwsberichten

Laatste reacties

Mathilde

"...Maar een matige voorspelbare film. De actrice doet het wel leuk...."

ricocamera

"...Deze film vond ik zelf toch wel even genieten. kreeg weer bijna hetzelfde gevoel dat ik kreeg met De......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Vow

acties