De Bende van Oss (2011)

You have to know your enemies before you know your friends.

Reviews (2)

jaime91

Avatar

Aardige misdaadfilm met een sterke hoofdrol van Hoeks die de film toch grotendeels moet dragen en dat ook met verve doet. De rest van de cast bestaat ook grotendeels uit bekende brabo's (Frank Lammers,Theo Maassen,Marcel Musters) die het ook allemaal goed doen maar naast Hoeks verbaasde zowel Lammers die in deze film heel rustig en ingetogen speelt als Musters mij,die een goede slechterik neerzet. Het verhaal wist mij ook wel enigzins te boeien en ik vond het verre van verwarrend en op sommige momenten zelfs spannend alleen heeft het ook weer niet een hele grote indruk op mij achter gelaten.

Tarkus

Avatar

Deze film heb ik speciaal gekocht omdat Sylvia Hoeks de hoofdrol erin vertolkt en ik van haar, sinds ik 'De Storm' heb gezien, wel meer wou zien.
En ze doet het hier alweer uitstekend, en gelukkig maar, want verder is de film niet zo bijster goed.
Het scenario is nogal verwarrend en de film bijzonder traag, ik had er eerlijk gezegd, na het lezen van de korte inhoud, wel meer van verwacht.
Rest me nog te zeggen dat in deze film ook een belangrijke rol is weg gelegd voor onze Belgische Matthias Schoenaerts, en dat hij het er redelijk vanaf brengt.
De Blu-ray biedt de mogelijkheid tot ondertiteling, en dat is wel goed, want door de dialecten die worden gebruikt zou hij anders wel onverstaanbaar zijn.