Op papier zou het goed moeten komen met deze derde Paul van Loon-verfilming. De uitwerking valt op alle vlakken toch wat tegen.
play

6,3 details

  • 89 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
89 Min Nederland

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan….

Regie
Joram Lürsen
Cast
Kim van Kooten, Kees Hulst, Maas Bronkhuyzen, Trudy Labij, Ole Kroes, Bianca Krijgsman, Nick Geest, Barbara Pouwels, Remko Vrijdag, Angie Franssen, Maas Bronkhuyzen, Lupa Ranti, Joop Keesmaat, Sieger Sloot, Ottolien Boeschoten, Pim Muda, Niek van der Horst.
Release
30.11.2011
Release NL
01.12.2011
Release DVD
08.05.2011

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Joram Lürsen | Cast: Ole Kroes (Dolfje), Maas Bronkhuyzen (Timmie), Remko Vrijdag (Vader), Kim van Kooten (Moeder), Trudy Labij (Mevrouw Krijtjes), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

De Nederlandse jeugdfilm zit in de lift. Niet alleen wat bezoekersaantallen betreft, maar ook op kwalitatief en kwantitatief gebied. Een belangrijke speler op deze lucratieve markt is BosBros, de productiemaatschappij van Burny Bos. De voormalige Ko de Boswachter en kinderboekenschrijver ging na radio- en televisiewerk met film aan de slag en nam de productie van een aantal Annie M.G. Schmidt-verfilmingen op zich. Daarnaast was BosBros verantwoordelijk voor een tweetal Sinterklaasfilms. Bos’ inspanningen bleken uiterst succesvol, waarbij hij zich vooral afzette tegen de Vlaamse tsunami van Studio 100. Dolfje Weerwolfje is na De Griezelbus en Foeksia de Miniheks de derde filmbewerking van een boek van Paul van Loon.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dolfje Weerwolfje Nieuwsberichten

Laatste reacties

rebel1984

"...Mijn dochters hebben erg genoten van Dolfje.. En was als ouder zelf ook nog eens leuk om mee te kij......"

gerard68

"...Met kinderen (10 en 8 jr) deze al gezien in bios. Hoewel ik zelf de effecten niet erg overtuigend v......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Dolfje Weerwolfje

acties