Op papier zou het goed moeten komen met deze derde Paul van Loon-verfilming. De uitwerking valt op alle vlakken toch wat tegen.
play

6,2 details

  • 89 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
89 Min Nederland

Dolfje weet niet wat hem overkomt als hij de nacht van zijn zevende verjaardag verandert in een wit pluizig dier: een wolfje. Bij het licht van de volle maan springt hij uit het raam van zijn kamertje, de vrijheid tegemoet. Hij rent door het park en de tuin van de buren, vrolijk jagend op eenden en kippen. Als het licht wordt keert hij doodmoe huiswaarts, om een paar uur later wakker te worden als jongetje. Zijn pleegbroertje Timmie vindt het vet en doopt hem ‘Dolfje weerwolfje’. De gevoelige Dolfje wil helemaal geen weerwolfje zijn. Hij is bang dat zijn pleegouders hem niet meer willen als ze ontdekken wie hij werkelijk is. Dolfje wil zijn geheim koste wat kost bewaren. Maar of dat gaat lukken? Het is tenslotte iedereen maand wel een keer volle maan….

Regie
Joram Lürsen
Cast
Kim van Kooten, Kees Hulst, Ole Kroes, Maas Bronkhuyzen, Trudy Labij, Bianca Krijgsman, Maas Bronkhuyzen, Remko Vrijdag, Lupa Ranti, Barbara Pouwels, Nick Geest, Sieger Sloot, Joop Keesmaat, Angie Franssen, Pim Muda, Ottolien Boeschoten, Niek van der Horst.
Release
30.11.2011
Release NL
01.12.2011
Release DVD
08.05.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Joram Lürsen | Cast: Ole Kroes (Dolfje), Maas Bronkhuyzen (Timmie), Remko Vrijdag (Vader), Kim van Kooten (Moeder), Trudy Labij (Mevrouw Krijtjes), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2011

De Nederlandse jeugdfilm zit in de lift. Niet alleen wat bezoekersaantallen betreft, maar ook op kwalitatief en kwantitatief gebied. Een belangrijke speler op deze lucratieve markt is BosBros, de productiemaatschappij van Burny Bos. De voormalige Ko de Boswachter en kinderboekenschrijver ging na radio- en televisiewerk met film aan de slag en nam de productie van een aantal Annie M.G. Schmidt-verfilmingen op zich. Daarnaast was BosBros verantwoordelijk voor een tweetal Sinterklaasfilms. Bos’ inspanningen bleken uiterst succesvol, waarbij hij zich vooral afzette tegen de Vlaamse tsunami van Studio 100. Dolfje Weerwolfje is na De Griezelbus en Foeksia de Miniheks de derde filmbewerking van een boek van Paul van Loon.

De regie werd overgelaten aan Alles Is Liefde-maker Joram Lürsen, die vooral qua sfeer en spanning met een half oog de kunst heeft afgekeken bij een zeer populaire Britse filmreeks over een bebrilde tovenaarsleerling. Dit wordt al duidelijk in het openingsshot, waarin de jonge Dolfje te vondeling wordt gelegd. Naast het gegeven zelf en de burgerlijke woonwijk bij maanlicht, doet ook de muziek sterk denken aan de eerste Harry Potter. De vergelijking weet Lürsen maar met moeite van zich af te schudden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Dolfje Weerwolfje Nieuwsberichten