Essential Killing (2010)

Run to live... kill to survive (UK)

5,8 details

  • 83 Min
  • Thriller
  • Oorlog
  • Polen
  • Noorwegen
  • Ierland
  • Hongarije
83 Min Polen

De Afghaan Mohammed wordt door het Amerikaanse leger overgebracht naar een geheim detentiecentrum in Europa. Het voertuig waarin hij wordt vervoerd komt terecht in een ongeluk waardoor hij kan ontsnappen. Hij vlucht weg in het besneeuwde bos, ver van de woestijn die hij als thuis kende. Meedogenloos achtervolgd door een leger dat officieel niet bestaat, wordt Mohammed geconfronteerd met de noodzaak te moeten doden om te overleven.

Regie
Jerzy Skolimowski
Cast
Emmanuelle Seigner, Nicolai Cleve Broch, Vincent Gallo, Stig Frode Henriksen, Zach Cohen, Iftach Ophir, Phillip Goss, Dariusz Juzyszyn, Janusz Wojtarowicz, Klaudia Kaca, Raymond Josey, David L. Price, Robert Mazurkiewicz, Tracy Spencer Shipp, Mark Gasperich.
Budget
$ 3.167.000
Release
06.09.2010
Release NL
08.09.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Jerzy Skolimowski | Cast: Vincent Gallo (Mohammed), Emmanuelle Seigner (Margaret), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2010

De Poolse regisseur Jerzy Skolimowski bouwde in de jaren zestig, zeventig en tachtig een flinke reputatie op en gooide hoge ogen op de filmfestivals van Berlijn, Cannes en Venetië. Daarna verdween hij twintig jaar lang uit de filmwereld, onder meer om zich toe te wijden aan de schilderkunst. Zijn nieuwste film Essential Killing is echter meteen een nieuwe mijlpaal in zijn oeuvre en kreeg in Venetië vorig jaar de grote juryprijs terwijl hoofdrolspeler Vincent Gallo de prijs voor de beste acteur in ontvangst mocht nemen. En dat zonder een woord te zeggen in deze mooi gefilmde, minimalistische doch indringende achtervolgingsfilm.

Skolimowski woont ergens in de bossen van Polen en zag in de buurt van zijn huis een keer Amerikaanse vliegtuigen landen zonder enige verklaring. Speculatie over wat er achter deze mysterieuze gebeurtenis schuilging, leidde tot het idee voor Essential Killing. Een Afghaanse man wordt gevangen genomen door het Amerikaanse leger, zonder dat we ooit te weten krijgen wie hij is en waarom hij door de Amerikanen werd opgejaagd. Tijdens een transport weet hij te ontsnappen en moet hij in een bar, verlaten Oost-Europees winterlandschap zien te overleven terwijl de klopjacht op hem wordt voortgezet. Zowel mens als natuur is nu zijn vijand. De kou en het gebrek aan voedsel spelen hem haast meer parten dan de mannen met geweren, honden en helikopters waar hij voor op de vlucht is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Joostifc3

"...Je kunt idd beter de trailer zien, wat een ongeloofelijke saaie slaapwekkende film. Had er veel meer......"

11qqaazz

"...Ik geloof dat de hele film al in de trailer te zien is......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Essential Killing

acties