Body Language

Body Language (2011)

The Dream is New York, The Language is Dance

Deze eerste echte Hollandse dansfilm heeft te kampen met het voor het genre kenmerkende zwakke plot. De danssequenties en choreografieën stellen daar echter weinig tegenover.
play

3,6 details

  • 97 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Nederland
97 Min Nederland

Net als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plan en zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar een ding op.

Regie
Jeffrey Elmont
Cast
Sigourney Korper, Lorenzo van Velzen Bottazzi, Luciano Hiwat, Ingrid Jansen, Floris Bosveld, Chandler Bullock, Sabine Soetanto, Boris Schreurs, Ruben Solognier, Brad Krupsaw, Michael Milagros.
Release
06.10.2011
Release NL
06.10.2011
Release DVD
24.01.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Jeffrey Elmont | Cast: Ruben Solognier (Quincy), Ingrid Jansen (Nina), Boris Schreurs (Ray), Lorenzo van Velzen Bottazzi (Samuel), Sigourney Korper (Tara), Floris Bosveld (Brian), Luciano Hiwat (Bobby), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2011

De Nederlandse dansfilm staat nog in zijn kinderschoenen te wachten aan de zijlijn. Aan de andere kant van de Atlantische plas zijn de titels haast niet aan te slepen. De Verenigde Staten heeft nu eenmaal een lange traditie met vele klassiekers, waarvan een aantal inmiddels alweer in de remake is gegooid. De recente stroom bestaande uit titels als Step Up en Honey is nu eindelijk naar ons land overgewaaid. Body Language gaat de boeken in als de eerste echte Hollandse dansfilm, maar laat eveneens zien dat wij kaaskoppen nog veel te leren hebben.

De Amerikaanse en Britse tegenhangers lieten al zien dat je wat betreft plot niet al te veel moet verwachten in het genre. Dat hoeft bij een overweldigende stroom flitsende choreografieën geenszins een bezwaar te zijn. Bij Body Language is het al niet veel anders. Vijf compleet verschillende dansers zullen het wel even gaan maken bij een prestigieuze danswedstrijd in The Big Apple. Het feest lijkt op het laatste moment niet door te gaan omdat de subsidiekraan wordt dichtgedraaid. De dansers besluiten dan maar op eigen houtje de gok te wagen en af te reizen naar de States. Ze maken kennis aan boord van het vliegtuig en vormen spontaan een nieuwe crew. In New York lopen ze tegen illusies, nieuwe liefdes, teleurstellingen en verse vriendschappen aan.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Body Language Nieuwsberichten