Gouden film voor Body Language

De Nederlandse dansfilm heeft meer dan 100.000 bezoekers getrokken.

Gisterenavond mochten regisseur Jeffrey Elmont en acteurs/dansers Boris Schreurs, Ingrid Jansen, Ruben Solognier en Liciano Hiwat in Pathé de Munt de Gouden Film voor Body Language in ontvangst mogen nemen. Dat betekent dat al meer dan 100.000 mensen de film die op 6 oktober uit was gekomen in de bioscoop hebben gekeken.

Dat dans booming was, wisten we natuurlijk al gezien het grote succes van televisieseries als So You Think You Can Dance. Daarvan is alweer het vierde seizoen bezig, en naar de vorige aflevering keken zo’n 866.000 mensen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere dansgerelateerde series, zoals Ultimate Dance Battle. Een Nederlandse dansfilm zou dus niet kunnen missen in dat succes.

Net als de vijf beste Nederlandse danscrews op het punt staan naar een danswedstrijd in New York te vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt niet door te gaan, maar een vijftal, allen uit een andere crew, besluit toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan: ze hebben geen geld, geen plan en geen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus zit er maar één ding op.

Ondanks dat het dansgenre het zo goed doet bij het grote publiek, lijken de critici daar wel anders over te denken. Zo geeft onze eigen recensent Arjan Welles de film in zijn recensie twee sterren. Op popcornmeter scoort de film op basis van zeven recensies 14%.

Body Language draait momenteel in 89 Nederlandse zalen. Bekijk hier het bioscoopoverzicht om te zien waar en wanneer hij bij jou in de buurt draait.



NieuwsFilm

meest populair