Op welke leeftijd wordt duidelijk of een mens slecht is? Mag een moeder haar kind haten? Een kleine greep uit interessante vragen die dit schitterende drama opwerpt.
play

7,2 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigd Koninkrijk

De film gaat over van Eva (Swinton), Franklin (Reilly) en zoon Kevin (Miller), die twee dagen voor zijn zestiende verjaardag in de rondte begint te schieten op zijn middelbare school. Na deze verschrikkelijke daad worstelt zijn moeder met haar eigen verdriet en schuldgevoelens. Ze wordt geconfronteerd met het ultieme taboe: hield ze wel van haar zoon? En aan hoeveel van wat Kevin gedaan heeft, heeft zij schuld?

Regie
Lynne Ramsay
Cast
Tilda Swinton, Ezra Miller, John C. Reilly, Siobhan Fallon, Leslie Lyles, Alex Manette, Ashley Gerasimovich, Paul Diomede, Jasper Newell, James Chen, Rock Duer, Mark Elliot Wilson, Michael Campbell, Kenneth Franklin, J. Mallory McCree.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 6.038.942
Release
12.05.2011
Release NL
01.12.2011
Release DVD
08.05.2012

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Lynne Ramsey | Cast: Tilda Swinton (Eva), Ezra Miller (Kevin), John C. Reilly (Franklin), Jasper Newell (jonge Kevin), Ursula Parker (Lucy), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2011

De liefde van een moeder voor haar zoon wordt wel gezien als de sterkste band die er bestaat. Maar wat gebeurt er als die zoon al van kinds af aan alles doet om zijn moeder het leven zuur te maken? Mag je als moeder dan je kind haten? En wanneer wordt eigenlijk duidelijk of een mens echt iets slechts in de zin heeft? Kan dat in iemands karakter zitten of heeft dat ook met opvoeding te maken? Het zijn slechts enkele fascinerende vragen die het uitdagende We Need to Talk About Kevin opwerpt.

De film is gebaseerd op een boek van Lionel Shriver en gaat over een jongen die op vijftienjarige leeftijd een verschrikkelijke misdaad begaat. Deze Kevin lijkt al vanaf zijn geboorte een immense hekel te hebben aan zijn moeder Eva, vanuit wier perspectief het verhaal wordt verteld. Eva doet alles om een goede moeder voor Kevin te zijn, maar al haar pogingen keren als een boemerang net zo hard weer terug.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

We Need to Talk About Kevin Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

We Need to Talk About Kevin

acties