Rosaline

Rosaline (2022)

6,0 details

  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Het liefdesverhaal van Romeo en Julia gezien door de ogen van Julia's nicht Rosaline. Toevallig had zij een relatie met Romeo, die hij verbrak nadat hij Julia ontmoette. Rosaline blijft met een gebroken hart achter, maar beraamt een plan om de nieuwe romance te dwarsbomen en Romeo voor zich terug te winnen.

Regie
Karen Maine
Cast
Bradley Whitford, Minnie Driver, Christopher McDonald, Anton Alexander, Henry Hunter Hall, Kaitlyn Dever, Sean Teale, Isabela Merced, Kyle Allen, Nico Hiraga, Miloud Mourad Benamara, Alhaji Fofana, Spencer Stevenson, Giulio Greco.
Release
14.10.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Karen Maine | Scenario: Scott Neustadter, Michael H. Weber | Cast: Kaitlyn Dever (Rosaline), Isabela Merced (Juliet), Sean Teale (Dario), Kyle Allen (Romeo), Spencer Stevenson (Paris), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2022

Het is natuurlijk altijd pijnlijk wanneer je lief je verruilt voor een ander, maar extra wrang wanneer je deze persoon kent. Een irritante collega, een rivaal van vroeger, een toch niet zo trouwe mattie, een ineens niet meer zo vriendelijke buur, of het allerergste: je eigen familie. Stel je de familieavonden en feestdagen eens voor. Dit overkomt Rosaline in de gelijknamige film.

Rosaline is een personage uit een van de meest beroemde verhalen uit de geschiedenis, maar toch zal haar naam bij weinig mensen een belletje doen rinkelen. Ze was namelijk slechts een noot in William Shakespeares Romeo and Juliet. Genoeg voor schrijfster Rebecca Serle om een boek te schrijven over Rosaline, op wie Romeo verliefd was voor hij Juliet ontmoette. Een boek dat interessant genoeg was om te worden verfilmd. Want hoe is dat eigenlijk, als je schatje ervandoor gaat met je bloedeigen nichtje?

alle artikelen (1)

Rosaline Nieuwsberichten