The Pirates! In an Adventure with Scientists!

The Pirates! In an Adventure with Scientists! (2012)

Places to pillage. People to skewer.

Aardmans vijfde avondvullende film is een grappig animatieavontuur voor de hele familie.
play

6,9 details

  • 88 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Komedie
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigd Koninkrijk

Een niet al te succesvolle, chaotische en bebaarde piraten-kapitein (Hugh Grant) moet samen met zijn crew hun grote droom waar maken, namelijk de bittere rivalen Black Bellamy en Cutlass Liz verslaan om de grote prijs; 'Piraat van het Jaar'. Tussen de hevige strijd en het grote avontuur door ontmoeten de piraten onder andere de bekende Charles Darwin en een pratende chimpansee.

Alt titel
Piraten! 3D
Regie
Peter Lord
Jeff Newitt
Cast
Jeremy Piven, Brendan Gleeson, Hugh Grant, Salma Hayek, Brian Blessed, Imelda Staunton, Peter Lord, Lenny Henry, Martin Freeman, David Tennant, Russell Tovey, Ashley Jensen, Mitchell Mullen, Connor Byrne, Anton Yelchin, Al Roker, Ben Whitehead, Mike Cooper.
Budget
$ 60.000.000
Opbrengst
$ 118.338.361
Release
28.03.2012
Release NL
26.04.2012
Release DVD
21.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Lord | Cast (stemmen): Hugh Grant / Daniel Boissevain (The Pirate Captain / De Piratenkapitein), Salma Hayek / Nicolette Kluijver (Cutlass Liz), Imelda Staunton / Karin Bloemen (Queen Victoria / Koningin Victoria), Anton Yelchin / Levi van Kempen (The Albino Pirate / De Albinopiraat), David Tennant / Horace Cohen (Charles Darwin), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2012

Animatiestudio Aardman verwierf bekendheid met zijn kleianimaties. Het meest bekend zijn de Wallace & Gromit-films, waarvan er twee een Oscar wonnen. Na uitstapjes in computeranimatie met Arthur Christmas en Flushed Away zijn ze weer terug op bekend terrein. The Pirates! Band of Misfits, gebaseerd op de boekenreeks van Gideon Defoe, is hun eerste kleianimatiefilm sinds Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit uit 2005, en hun vijfde avondvullende animatiefilm.

De Piratenkapitein - zo’n belichaming van zijn vak dat hij niet eens een andere naam heeft – lijkt het allemaal voor elkaar te hebben: hij is de zelfverklaarde heerser van de zee en aan boord van zijn schip is het met zijn bemanning van buitenbeentjes een gezellige boel. Toch heeft hij nog één grote droom en dat is de prestigieuze Piraat van het Jaarprijs winnen. Samen met zijn trouwe bemanning én een jonge Charles Darwin onderneemt hij een avontuur dat hen van het exotische Bloedeiland tot hartje Londen voert.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Pirates! In an Adventure with Scientists! Nieuwsberichten