Margin Call (2011)

Be first. Be smarter. Or cheat.

Aan de vooravond van de financiële crisis worden door de leidinggevenden van een investeringsbank keuzes gemaakt, die flinke gevolgen gaan hebben voor de wereldeconomie.
play

7,2 details

 • 107 Min
 • Drama
 • Thriller
 • Biografie
 • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Margin Call is een thriller waarin de belangrijkste spelers op de financiële markt de hoofdrol spelen. De film speelt zich af tijdens een periode van vierentwintig uur, in het begin van de wereldwijde financiële crisis. Een analist ontdekt informatie die, als deze openbaar wordt gemaakt, zal leiden tot de ondergang van het betrokken bedrijf…

Regie
J.C. Chandor
Cast
Kevin Spacey, Demi Moore, Jeremy Irons, Paul Bettany, Stanley Tucci, Zachary Quinto, Simon Baker, Mary McDonnell, Aasif Mandvi, Penn Badgley, Al Sapienza, Ashley Williams, Maria Dizzia, Susan Blackwell, Jimmy Palumbo, Jim Kirk.
Budget
$ 3.395.000
Opbrengst
$ 5.148.397
Release
28.09.2011
Release NL
10.11.2011
Release DVD
27.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: J.C. Chandor | Cast: Kevin Spacey (Sam Rogers), Zachary Quinto (Peter Sullivan), Jeremy Irons (John Tuld), Penn Badgley (Seth Bragman), Paul Bettany (Will Emerson), Simon Baker (Jared Cohen), Demi Moore (Sarah Robertson), Stanley Tucci (Eric Dale), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2011

De financiële crisis is inmiddels drie jaar aan de gang, maar eigenlijk weten de meeste mensen nog steeds niet waar deze magere tijden aan te danken zijn. Eerder probeerde Charles Ferguson met zijn Oscarwinnende documentaire Inside Job de situatie en hoe die heeft kunnen ontstaan op een rijtje te zetten. Inmiddels zijn we kennelijk klaar om de oorzaken van de crisis ook op fictieve manier op het doek te herbeleven. In Margin Call probeert debuterend regisseur J.C. Chandor op eerlijke wijze te kijken naar die kleine groep mensen op Wall Street, die de economie om zeep wisten te helpen.

Margin Call speelt zich af in 2008 en volgt 24 uur lang het reilen en zeilen binnen een grote investeringsbank. Er zijn wat geluiden over een aankomende crisis, maar niemand staat er op dat moment echt bij stil. Op Wall Street valt nog steeds een hoop geld te verdienen. Bij de investeringsbank in kwestie (losjes gebaseerd op de Lehman Brothers) worden al maanden riskante investeringspakketten verkocht aan cliënten. De jonge werknemer Peter Sullivan ontdekt bij toeval dat de kostenberekeningen van zijn bedrijf niet kloppen en dat de verliezen van de aangeboden pakketten groter zijn dan de winst. Omdat er geen onderpand meer is om de kosten te dekken, kan de bom elk moment barsten. Sullivan trommelt zijn leidinggevenden op en wanneer die bevestigen dat zijn berekeningen kloppen, komen ze tot de conclusie dat het bijna game over is voor het bedrijf. Een noodplan wordt opgesteld. Ze moeten alles op alles zetten om de eerste drie uur van de volgende werkdag alle pakketten kwijt te raken voor ze niks meer waard zijn, om zo hun eigen schaapjes op het droge te hebben. Ze beseffen allemaal dat deze actie een domino-effect zal hebben op de markt, met een financiële crisis als gevolg. Sommige werknemers vinden het moeilijk om dit goed te praten, anderen zien het als collateral damage.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Margin Call Nieuwsberichten

 • Trailer Margin Call

  Trailer Margin Call

  Jim Pedd,

  De thriller met o.a. Kevin Spacey en Zachary Quinto in de hoofdrollen.

  mode_comment 8

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Margin Call

acties