170 Hz

170 Hz (2011)

6,2 details

  • 86 Min
  • Drama
  • Nederland
86 Min Nederland

De onvoorwaardelijke liefde tussen twee dove tieners, de 19-jarige Nick en de 16-jarige Evy, gaat gepaard met stilte. Wanneer de ouders van Evy hun relatie afkeuren, besluiten ze te vluchten en zich schuil te houden in het wrak van een onderzeeër. Daar wordt echter de invloed van Nick’s verleden duidelijk. Evy begint zich langzaam te realiseren dat haar vrijheid een illusie is.

Regie
Joost van Ginkel
Cast
Ariane Schluter, Porgy Franssen, Eva van Heijningen, Hugo Haenen, Robert de Hoog, Gaite Jansen, Valerie Pos, Michael Muller, Baue van Leyden.
Release
30.04.2012
Release NL
01.03.2012
Release DVD
19.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Joost van Ginkel | Cast: Gaite Jansen (Evy), Michael Muller (Nick), Hugo Haenen (vader van Evy), Porgy Franssen (vader van Nick), Robert de Hoog (Sijp), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2011

Televisiemaker en inmiddels ook schrijver en regisseur Joost van Ginkel maakt zijn speelfilmdebuut op bijzondere wijze. Het liefdesverhaal is niet bijster origineel, met uitzondering van één kernelement: de twee jonge geliefden zijn doof en communiceren via gebarentaal. In de film wordt daardoor amper gesproken. Het is aan Van Ginkel en zijn acteurs te danken dat de film ondanks deze stilte geen moment saai wordt. Dat de film desondanks voor een select publiek geschikt is, komt vooral door de experimentele stijl vol visuele trucjes.

De negentienjarige Nick en de zestienjarige Evy zijn compleet verliefd op elkaar. Wanneer de ouders van Evy haar relatie met de oudere Nick afkeuren, besluiten ze samen te vluchten en pas terug te komen als Evy zwanger is. Ze houden zich schuil in een oude, verlaten onderzeeër maar al snel blijkt de voor Evy prille en ongecompliceerde liefde een stuk ingewikkelder te worden door Nicks verleden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

170 Hz Nieuwsberichten