Contraband (2012)

What would you hide to protect your family?

Mark Wahlberg kan zijn familie alleen redden door het criminele pad nog eenmaal te bewandelen.
play

5,9 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
109 Min Verenigde Staten

Actiethriller die zich afspeelt tegen de achtergrond van de genadeloze internationale smokkelwereld van New Orleans, vol meedogenloze criminelen, corrupte ambtenaren, grote risico’s en enorme winsten. Een wereld waarin loyaliteit nauwelijks telt en de dood altijd op de loer ligt.

Regie
Baltasar Kormákur
Cast
Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, J.K. Simmons, Ben Foster, Giovanni Ribisi, Diego Luna, Caleb Landry Jones, Lukas Haas, Ólafur Darri Ólafsson, Jason Mitchell, Robert Wahlberg, David O'Hara, Jaqueline Fleming, William Lucking, Paul LeBlanc, Amber Gaiennie, Kent Jude Bernard, Connor Hill, Jackson Beals, Andrew Autin, Michael J. Taylor, Arthur Thomas, Mike Broussard Jr., Beau St. Pierre, John Russ Broussard.
Budget
$ 25.000.000
Opbrengst
$ 63.100.000
Release
13.01.2012
Release NL
08.03.2012
Release DVD
03.07.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Baltasar Kormákur | Cast: Mark Wahlberg (Chris Farraday), Ben Foster (Sebastian Abney), Kate Beckinsale (Kate Farraday), Caleb Landry Jones (Andy), Giovanni Ribisi (Tim Briggs), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2012   

De naam van regisseur Baltasar Kormákur doet misschien een belletje rinkelen. Eerder speelde hij mee in de IJslandse thriller Reykjavík-Rotterdam. Als regisseur heeft hij nu diezelfde film in een nieuw jasje gestoken. Geen Reykjavik of Rotterdam in de remake Contraband, wel New Orleans, Panama en een hoofdrol van Mark Wahlberg.

De dagen van Chris Farraday als smokkelaar liggen al jaren achter hem. Hij is gelukkig getrouwd met een mooie vrouw en heeft een paar leuke kids. Dan gooit zijn jonge schoonbroertje roet in het eten. Bij een smokkelvaart heeft hij in paniek bij een inspectie de lading overboord gegooid. De onderwereld wil echter hoe dan ook de waarde van die contrabande van hem hebben. Hij kan zijn schuld betalen met zijn dood of door het bedrag op andere wijze op te hoesten. Doodsbang klopt hij aan bij zwager Chris. Er is maar een manier om snel aan zoveel geld te komen; Chris moet nog eenmaal smokkelen. Hij zoekt een bemanning bij elkaar die hij kent uit zijn dagen als smokkelaar, gaat aan boord van een oude vrachtboot en vaart naar Panama. Hier kan hij een pak vals geld ophalen, waarmee hij genoeg winst kan maken om de schuld van zijn schoonbroertje af te lossen.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Contraband Nieuwsberichten

Laatste reacties

marcu5

"...Helemaal eens met Tarkus. Verrassende verhaallijn met uitstekend acteerwerk. Zeker geen standaard ac......"

Glennekeeeee

"...Leek tussendoortje met vooral een uitstekend 2e deel van de film die je het zeer saaie, traag opbouw......"

Tarkus

"...Prima actie-thriller met alweer een uitstekende Mark Wahlberg, een naam die tegenwoordig wel garant......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Contraband

acties