Tyrannosaur (2011)

Het indrukwekkende en zwaarmoedige regiedebuut van Paddy Considine.
play

7,4 details

  • 91 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigd Koninkrijk

Joseph wordt geplaagd door zijn drang naar geweld en eindeloze woede, zelfdestructie lijkt het enige doel te zijn. Tot hij op een dag de liefdadigheidswinkel van de christelijke Hannah binnenvlucht. Terwijl de twee nader tot elkaar komen, blijkt dat Hannah zelf ook een geheim met zich meedraagt. Een geheim dat verwoestende gevolgen op beide levens zal hebben.

Regie
Paddy Considine
Cast
Olivia Colman, Eddie Marsan, Peter Mullan, Ned Dennehy, Sian Breckin, Paul Popplewell, Samuel Bottomley, Fiona Carnegie, Sally Carman, Paul Conway, Piers Mettrick, Archie Lal, Lee Rufford, Julia Mallam, Robin Butler.
Release
07.10.2011
Release NL
05.01.2012
Release DVD
22.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Paddy Considine | Cast: Peter Mullan (Joseph), Olivia Colman (Hannah), Eddie Marsan (James), Paul Popplewell (Bod), Ned Dennehy (Tommy), Samuel Bottomley (Samuel), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2011

Joseph is boos. Heel erg boos. De weduwnaar die zijn dagen slijt in de buitenwijken van Leeds heeft ongekende driftbuien die hij niet onder controle kan houden. Hij snauwt alles en iedereen af die hij tegenkomt. Joseph heeft weinig meer om voor te leven sinds zijn vrouw overleed. Zonder al te veel menselijk contact slepen de dagen zich voort.

Joseph is het belangrijkste personage uit Tyrannosaur, het indrukwekkende regiedebuut van de Britse acteur Paddy Considine. De film was afgelopen jaar een van de publieksfavorieten op het filmfestival van Rotterdam, maar is pas vanaf deze week ook in de reguliere bioscopen te bewonderen. En dat is meer dan terecht voor dit zwaarmoedige, maar uitstekend gemaakte drama.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Tyrannosaur Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Banned

"...Zéér sterk drama!! Eentje zoals ik ze graag zie! Knappe personages in een rauwe setting. Geweldig...."

larsje

"...Heb net de trailer gezien en moet zeggen dat iets in de trailer mij pakt Deze ga ik zeker wel kijken......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tyrannosaur

acties