The Campaign (2012)

Politieke satire is een uitputtingsslag tussen twee rivaliserende senaatskandidaten waarbij alles geoorloofd is. Helaas gaan de scherpe toon en vaart er gaandeweg uit.
play

5,7 details

  • 85 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
85 Min Verenigde Staten

Als Congress-lid Cam Brady vlak voor de verkiezingen in het openbaar een flater slaat, schuiven enkele steenrijke CEO’s, die meer macht in North Carolina willen, een tegenkandidaat naar voren: Marty Huggins, de naïeve directeur van de plaatselijke VVV. In eerste instantie komt Marty over als een kansloze kandidaat, maar met de financiële steun van zijn weldoeners, een bikkelharde campagneleider en de politieke banden van zijn familie, wordt hij al snel een tegenstander die de charismatische Cam zorgen baart. Naarmate de verkiezingen steeds dichterbij komen, geven de twee kandidaten zich over aan moddergooien en het uitdelen van stoten onder de gordel en willen ze nog maar één ding: elkaar met de grond gelijk maken.

Alt titel
Dog Fight
Regie
Jay Roach
Cast
Will Ferrell, Zach Galifianakis, Brian Cox, Dan Aykroyd, Jason Sudeikis, John Lithgow, Dylan McDermott, Thomas Middleditch, Madison Wolfe, Katherine LaNasa, Sarah Baker, Randall D. Cunningham, Grant Goodman, Karen Maruyama, Kya Haywood.
Opbrengst
$ 103.430.245
Release
09.08.2012
Release NL
11.10.2012
Release DVD
05.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jay Roach | Cast: Will Ferrell (Cam Brady), Zach Galifianakis (Marty Huggins), Dylan McDermott (Tim Wattley), Katharine LaNasa (Rose Brady), Jason Sudeikis (Mitch), Sarah Baker (Mitzi Huggins), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2012

In de Nederlandse politiek leggen verkiezingskandidaten elkaar steeds nader het vuur aan de schenen. Bekende uitspraken als “u draait en u bent niet eerlijk”, “noemt u mij drie voorbeelden...” en “nu doet u het weer” worden politici ook na afloop van de verkiezingen nog jarenlang nagedragen. Deze polderretoriek is natuurlijk niets vergeleken met de Amerikanen. Daar wordt niet om de hete brij heen gedraaid, maar wordt de tegenstander vaak met halve waarheden en het subtiel verdraaien van de werkelijkheid compleet zwart gemaakt. Deze praktijken komen echter niet alleen naar voren bij de (aankomende) presidentsverkiezingen. Omdat in de Verenigde Staten zo’n beetje elk ambt - van rechter tot parlementslid - wordt gekozen, voltrekken de vuile spelletjes zich ook op lokaal niveau.

In North Carolina bijvoorbeeld, of nog specifieker: in het zuidelijke, in- en in-Amerikaanse gehucht Hammond. Al jaren is het de democraat Cam Brady die het veertiende district van de Oost-Amerikaanse staat mag vertegenwoordigen in Washington. De senator, een heerlijk schmierende Will Ferrell, hoeft eigenlijk al een aantal zittingstermijnen geen campagne te voeren om zijn baantje zeker te stellen. De getrouwde ongelikte beer Brady maakt een flinke uitglijer als hij het antwoordapparaat van een scharrel met een seksueel getinte boodschap bevuilt. De geldschieters hebben het vertrouwen in de politicus verloren en kloppen aan bij de Republikeinse nietsnut Marty Huggins, die een suf toeristenbureautje in het stadje runt. Er ontstaat een zetelstrijd waarbij werkelijk elk denkbaar middel geoorloofd lijkt.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

The Campaign Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Een film die ik met veel scepsis ben gaan kijken aangezien het niet bepaald mijn genre is. Schijtlol......"

Tarkus

"...Niet mijn genre komedies, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen die ik wel kan smaken. Dit is er z......"

Moviespecialist

"...The Campaign is echt een film voor als je in een melige bui bent. De film is absoluut geen echte to......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Campaign

acties