Shame (2011)

Stijlvol, gevoelig en sterk aangrijpend drama over een seksverslaving, met prachtrollen voor Michael Fassbender en Carey Mulligan.
play

7,1 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

Brandon (Michael Fassbender) is een dertiger die in New York woont en moeite heeft om zijn seksleven onder controle te houden. Hij is verslaafd aan pornografie en hierdoor heeft hij moeite om echte relaties met vrouwen aan te knopen. Slechts één vrouw kan echt dicht bij hem komen: zijn eigenzinnige, jongere zus Sissy (Carey Mulligan). Brandon mag dan wel in het openbaar de schijn ophouden een normaal leven te leiden, Sissy weet wel beter. Wanneer ze bij hem in zijn appartement komt wonen, loopt Brandons leven uit de hand. Broer en zus brengen immers het slechtste in elkaar naar boven.

Regie
Steve McQueen
Cast
Michael Fassbender, Carey Mulligan, James Badge Dale, Hannah Ware, Lucy Walters, Alex Manette, Mari-Ange Ramirez, Nicole Beharie, Marta Milans, Robert Montano, Elizabeth Masucci, Jake Richard Siciliano, Lauren Tyrrell, Rachel Farrar, Loren Omer.
Budget
$ 6.500.000
Opbrengst
$ 17.693.675
Release
02.12.2011
Release NL
09.02.2012
Release DVD
05.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Steve McQueen | Cast: Michael Fassbender (Brandon Sullivan), Carey Mulligan (Sissy Sullivan), James Badge Dale (David Fisher), Nicole Beharie (Marianne), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2011

Op papier zijn de eerste minuten van Shame slechts een klein radertje in het geheel, maar op film zijn ze groots en meeslepend. De dagelijkse routine van Brandon wordt haast een klassieke tragedie door de prachtige soundtrack en het elegante camerawerk. Direct is de kijker meegesleurd in het pijnlijke en ellendige bestaan van de hoofdpersoon.

De succesvolle yup kan maar aan één ding denken. Zijn hele New Yorkse leven lijkt te draaien om seks. Het heeft niets te maken met genot, het is iets dwangmatigs geworden. Hij laat hoertjes langskomen en pikt willekeurige vrouwen op in clubs, maar als er liefde of gevoel bij komt kijken, lukt het niet meer. Dat obsessieve leven weet hij nog redelijk overeind te houden, maar het begint te wankelen als zijn zus Sissy (sterk spel van Carey Mulligan) opeens op de stoep staat.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Shame Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Kabol

"...Extreem slaapverwekkend. En dat voor een film die over sex gaat :-)..."

Banned

"...[quote=Tarkus]Ondanks al het vrouwelijk schoon en de vele erotische scènes is dit een oersaaie film......."

Tarkus

"...Ondanks al het vrouwelijk schoon en de vele erotische scènes is dit een oersaaie film. Wellicht een......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Shame

acties