Les géants

Les géants (2011)

De nieuwste film van Boulie Lanners bevat sterk acteerwerk, mooie natuurbeelden en steekt prima in elkaar.
play

6,7 details

  • 84 Min
  • Drama
  • België
  • Frankrijk
  • Luxemburg
84 Min België

Je bent jong en je wilt wat, maar er wacht je een lange zomer in het vakantiehuis, alleen en zonder centen. De broertjes Zak en Seth hebben weinig reden om naar de zomer uit te kijken, die zich aankondigt als saai, vervelend en ronduit klote. Maar dan ontmoeten ze Dany, een tiener uit de buurt. Samen beleven de drie jonge snaken allerlei ondeugende en soms ronduit spannende avonturen die hun leven voor goed veranderen.

Regie
Bouli Lanners
Cast
Marthe Keller, Zacharie Chasseriaud, Martin Nissen, Karim Leklou, Paul Bartel, Didier Toupy, Paul Bartel, Gwen Berrou.
Release
20.05.2011
Release NL
26.01.2012
Release DVD
05.06.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Bouli Lanners | Cast: Zacharie Chasseriaud (Zak), Martin Nissen (Seth), Paul Bartel (Dany), Karim Leklou (Angel), Gwen Berrou (Martha), e.a.| Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2011

Geheel aan hun lot overgelaten brengen de tienerbroertjes Zak en Seth de zomervakantie zonder hun ouders door in een klein Waals dorp, wonend in het huis van hun overleden grootouders . Al snel nadat de zomer (en de film) is begonnen, zijn de twee door hun geld heen. Hun eten jatten ze dientengevolge uit de kelder van een buurman en om aan benzine te komen voor het joyriden met hun auto hebben ze vergelijkbare methoden, maar duidelijk is dat ze deze leefstijl zonder geld niet lang kunnen volhouden. Dany, een bevriende leeftijdsgenoot, oppert daarom de suggestie het huis tijdelijk te verhuren aan een plaatselijke wietteler.

Deze schimmige figuur, bijgenaamd Le Boeuf, blijkt het huis een stuk langer te willen hebben en daarvoor een stuk minder te willen betalen dan de broertjes hadden gehoopt, maar geïntimideerd en naïef als ze zijn, gaan ze toch maar akkoord met zijn schamele aanbod. Het duurt dan ook niet lang voor het huis wordt leeggehaald en Zak, Seth en Dany (wiens ouders blijkbaar ook nergens te bekennen zijn) door Le Boeufs psychopathische handlanger (tevens Dany’s oudere broer) eruit worden geschopt. Hun plan om in het verlaten vakantiehuisje van een rijk koppel te verblijven, duurt niet langer dan één wilde avond, waarop het gezelschap de omliggende bossen intrekt. Dit levert natuurbeelden op waarin regisseur Bouli Lanners zijn duidelijke inspirator Terrence Malick regelmatig naar de kroon steekt, plus nog meer teleurstellingen voor de jongens.

videotrailers & clips