Warm Bodies (2013)

Bros before brains

Een bijzondere combinatie: zowel een vermakelijke romkom als een revisionistische zombiefilm. Warm Bodies is zoveel meer dan simpelweg ‘Twilight met zombies’.
play

6,6 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Canada
98 Min Verenigde Staten

De film, gebaseerd op de gelijknamige roman van Isaac Marion, gaat over een existentieel getormenteerde zombie die een onwaarschijnlijke vriendschap begint met de vriendin van een van zijn slachtoffers. Het is het begin van een kettingreactie die hem en zijn medezombies zal transformeren.

Regie
Jonathan Levine
Cast
John Malkovich, Nicholas Hoult, Teresa Palmer, Dave Franco, Rob Corddry, Analeigh Tipton, Cory Hardrict, Vincent Leclerc, Jonathan Dubsky, Chris Cavener, Daniel Rindress-Kay, Clifford LeDuc-Vaillancourt, Billie Calmeau, Adam Driscoll, Alec Bourgeois.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 116.980.662
Release
01.02.2013
Release NL
25.04.2013
Release DVD
23.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Levine | Cast: Nicholas Hoult (R), Teresa Palmer (Julie), Analeigh Tipton (Nora), John Malkovich (Grigio), Rob Corddry (M), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2013

Het enorme succes van Twilight heeft ervoor gezorgd dat de laatste jaren in zowel boekwinkels als bioscopen diverse varianten zijn opgedoken van het basisgegeven ‘doorsnee meisje wordt verliefd op bovennatuurlijke jongen’. Na de vampiers uit Twilight is de mannelijke hoofdrol in deze navolgers al vervuld door weerwolven, engelen en buitenaardsen, maar zombies hebben we nog niet gehad. Dat is niet zonder reden, want in tegenstelling tot de eerder genoemde wezens ontbreekt het hen simpelweg aan seksappeal. Hun extra aspecten maken vampiers interessanter dan normale mensen, maar zombies ontbreekt het juist aan de basiselementen waarop wij onze menselijkheid baseren. Daardoor zijn zombies in het verleden constant gebruikt om allerlei dreigingen op te projecteren, van communisme tot consumentisme. Om een romance tussen een mens en een zombie geloofwaardig neer te zetten, is dan ook een intelligentere aanpak nodig dan die van Twilight of zijn vele navolgers. Warm Bodies stelt gelukkig niet teleur.

Wanneer de zombieapocalyps een voldongen feit is, hebben de overgebleven mensen zich verschanst in ommuurde steden. Met een groep leeftijdsgenoten trekt kolonelsdochter Julie eropuit om voedsel te vinden, maar uiteraard duurt het niet lang voor zij door zombies worden overmand. Dat Julie de confrontatie overleeft, is enkel door de hulp van een mannelijke zombie die bijzonder in haar geïnteresseerd blijkt (en niet in die zin dat hij haar hersenen wil oppeuzelen) en haar ter bescherming meeneemt naar de luchthaven waar hij zijn dagen slijt. Aangezien de naam van de zombie begint met een R (de rest herinnert hij zich niet) en al snel de vonk overslaat, is het niet moeilijk om in Warm Bodies een zombievariant van Romeo en Julia te ontdekken. Maar afgezien van een korte balkonscène zijn de verwijzingen naar Shakespeare tot een aangenaam minimum beperkt gebleven. De twee hebben dus niet Capulet en Montague als achternaam.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Warm Bodies Nieuwsberichten

Laatste reacties

sannejaa

"...Ik ben het niet zo eens met mijn voorgangers. De film viel mij tegen, het idee is leuk maar de uitvo......"

MILC

"...Zeer leuke film, gisteren samen met mijn vriendin gezien. We vonden hem allebei zeer geslaagd! O......"

JJelen

"...Ik heb deze film onlangs gezien en was aangenaam verrast! Het verhaal zit goed in elkaar, waar het......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Warm Bodies

acties