My Little Princess

5,7 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Frankrijk
105 Min Frankrijk

Hannah en Violetta vormen een buitengewoon paar: een onbereikbare moeder en een meisje hunkerend naar moederliefde, een grillige artieste en een knap model ondanks alles. Wanneer Hannah haar dochter vraagt voor haar te poseren, verandert het leven drastisch voor Violetta die tot dan bij haar lieve grootmoeder inwoonde. Van een onschuldig meisje verandert ze in de muse van de Parijse artiestenscène. Het scenario van My Little Princess werd gebaseerd op het leven van actrice, fotografe en regisseuse Eva Ionesco.

Alt titel
I'm Not a F**king Princess
Regie
Eva Ionesco
Cast
Isabelle Huppert, Joe Sheridan, Louis-Do de Lencquesaing, Denis Lavant, Pascal Bongard, Nicolas Maury, Anne Benoît, Eve Bitoun, Anamaria Vartolomei, Georgetta Leahu, Jethro Cave, Johanna Degris-Agogue, Déborah Révy, Lou Lesage, Pauline Jacquard.
Release
29.06.2011
Release NL
12.01.2012
Release DVD
13.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Eva Ionesco | Cast: Isabelle Huppert (Hannah Giurgiu), Anamaria Vartolomei (Violetta Giurgiu), Georgette Leahu (Mamie), Denis Lavant (Ernst), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2011

Het contact tussen de inmiddels zesenzeventigjarige fotografe Irina Ionesco en haar dochter Eva wordt onderhouden in de rechtszaal. Moeder en dochter spreken elkaar namelijk al jaren enkel en alleen bij monde van hun advocaten. Oorzaak van het familieconflict zijn de smakeloze artistieke uitspattingen van moeder Ionesco die leidden tot het verliezen van de ouderlijke macht. Ionesco genereerde naam, faam en schande in de jaren zeventig. Dochter Eva was haar muze en dat was nu juist het probleem. Eva was nauwelijks een tiener toen haar moeder pikante plaatjes van haar eigen kind schoot en deze zelfs verkocht aan de Playboy en Penthouse. Het Franse culturele establishment was in shock. Het riep de terechte morele vraag op waar de vrijheden van kunst ingesnoerd moesten worden.

Met Eva is het nog best goed gekomen. Ze volgde een opleiding als actrice, speelde in talloze producties en kwam vier jaar geleden met haar eerste korte film als regisseur. Eva Ionesco heeft begrijpelijkerwijs het verleden nooit kunnen loslaten. Haar ervaringen met haar moeder worden autotherapeutisch verwerkt in haar speelfilmdebuut My Little Princess, in ons land omgedoopt tot [/i]I’m Not a F**king Princess[/i]. Deze titel dekt wellicht beter de lading. Dit autobiografische drama roept naast de kwestie wat nog kunst mag heten de vraag op wie hier nu de prinses uit de titel is. Het antwoord lijkt de egoïstische moeder die de onschuld van haar dochter verkocht voor eigen artistieke genoegdoening en succes.

videotrailers & clips