A Good Old Fashioned Orgy (2011)

A comedy about old friends in new positions.

Als sekskomedie heeft A Good Old Fashioned Orgy niet erg veel te bieden, maar als vlotte film over een leuk vriendenclubje doet ie het prima.
play

5,2 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Een groep dertigers, die al vrienden zijn sinds de middelbare school, geven regelmatig zomerfeesten in een vakantiehuis in de Hamptons. Wanneer de vader van Eric besluit het vakantiehuis te verkopen komt hier een eind aan. Om het groots af te sluiten roept Eric zijn vrienden op om nog één keer een feest te geven: een orgie.

Regie
Alex Gregory
Peter Huyck
Cast
Jason Sudeikis, Lake Bell, Leslie Bibb, Will Forte, Martin Starr, Tyler Labine, Nick Kroll, Lindsay Sloane, Rhys Coiro, Michael Harding, Michelle Borth, Angela Sarafyan, Bob Hungerford, Kelly Haas, Jan Harrelson.
Release
02.09.2011
Release NL
26.01.2012
Release DVD
08.05.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Gregory & Peter Huyck| Cast: Jason Sudeikis (Eric Keppler), Tyler Labine (Mike McCrudden), Michelle Borth (Sue Plummer), Nick Kroll (Adam Richman), Lindsay Sloane (Laura LaCarubba), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2011

Afgelopen zomer werd Bridesmaids door velen onthaald als een vrouwelijk antwoord op The Hangover. Niet helemaal eerlijk, want de film had van zichzelf genoeg te bieden om meer te zijn dan een flauwe rip-off en The Hangover was natuurlijk niet de eerste film met een stevige dosis grove humor waarin een mannelijke vriendenclub onder absurde omstandigheden verbroederde. Echter, als we deze zwart-witte visie doortrekken, dan zou A Good Old Fashioned Orgy kunnen worden beschouwd als een goed aansluitende mengvorm, waarin de wilde avonturen ditmaal worden beleefd door een vriendenclub van zowel mannen als vrouwen. Het niveau van Bridesmaids of The Hangover wordt hierin weliswaar niet gehaald, maar A Good Old Fashioned Orgy is een prima komedie, die een stuk charmanter uitpakt dan de titel doet vermoeden.

Enkele dertigers die al sinds de middelbare school met elkaar bevriend zijn, komen regelmatig samen in een vakantiehuis in The Hamptons waar ze regelmatig grootschalige themafeesten organiseren (naar verluidt gebaseerd op de feestjes die een van de schrijver-regisseurs zelf altijd hield). Wanneer initiatiefnemer Eric van zijn vader te horen krijgt dat die het huis gaat verkopen, betekent dat het einde van hun jarenlange traditie, wat hem dwingt tot het bedenken tot een waardig afscheidsfeest waarin ze allemaal voor de laatste keer volledig los kunnen gegaan. En hoe kan dat beter dan met een orgie? Want, zoals Eric het smaakvol toelicht: ze behoren tot een generatie die hun tienertijd seksueel verpest zag door de ontdekking van aids en de paniek die dat teweegbracht. Een orgie zou dat gedeelde jeugdtrauma moeten overwinnen.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

A Good Old Fashioned Orgy

acties