Winx Club: Het Magische Avontuur 3D

5,2 details

  • 87 Min
  • Animatie
  • Italië
87 Min Italië

Op Alfea wordt het begin van een nieuw schooljaar gevierd. Alles verloop rustig totdat de Trix het feest ruw onderbreken. De Winx, zonder Bloom, proberen de Trix te stoppen. Maar Icy, Darcy en Stormy stelen een krachtig voorwerp. Ondertussen is Bloom in Domino en ze geniet van het leven als een echte prinses. Alles in haar leven ziet er goed uit: ze heeft haar echte ouders ontmoet en Sky heeft haar ten huwelijk gevraagd. Maar Erendor, de vader van Sky, verbiedt dat zijn zoon trouwt met Bloom. Er blijkt een duister geheim te zijn in het verleden van Eraklyon. Ondertussen verstoren de Oerheksen, met de hulp van de Trix, het evenwicht van Magix met een krachtige spreuk. Alle positieve energie wordt uit Magix gezogen. Kunnen de Winx hen tegenhouden? En zal de liefde tussen Bloom en Sky deze zware beproeving kunnen doorstaan?

Alt titel
Winx Club 3D: Magic Adventure
Regie
Iginio Straffi
Cast
Tedd Dillon, Domitilla D'Amico, Emiliano Coltorti, Marco Vivio, Letizia Ciampa, Perla Liberatori, Pasquale Anselmo, Davide Perino, Emanuela Rossi, Gemma Donati, Claudia Catani, Roberta Pellini, Franca Lumachi, Claudia Razzi, Roberto Certomà.
Release
29.10.2010
Release NL
05.04.2012
Release DVD
07.08.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Iginio Straffi | Cast (stemmen): Georgina Verbaan (Flora), Jennifer Ewbank (Witkapje / Tune), Birgit Schuurman (Marion), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2010

Winx Club bestaat uit de zes feeën Stella, Flora, Bloom, Layla, Tecna en Musa. Ze leven in een magisch koninkrijk met goede feeën, kwaadaardige heksen en stoere helden, die de Specialisten worden genoemd. Hun grote rivalen zijn de boosaardige Trix. Tijdens een gezamenlijk feestje van de feeënschool Alfea en de heksenschool Wolkentoren zetten de Trix de boel op stelten door een paar feeën te veranderen in glibberige kikkers. Dit is echter slechts een afleidingsmanoeuvre om een geheimzinnig voorwerp te stelen waarmee ze al het goede voor eens en voor altijd willen uitroeien. Samen met hun Specialistenvriendjes moet de Winx Club het magische koninkrijk van de ondergang redden.

Waarom Winx Club vooral gewaardeerd wordt door jonge meisjes is binnen twee seconden duidelijk. De hele film komt als een grote roze fonkelende musicalachtige vloedgolf over je heen gespoeld. Het zoetsappige druipt er vanaf. Als je had gehoopt op een spannend avontuur met een zware strijd om uiteindelijk het kwaad te overwinnen, dan wacht je een teleurstelling. Steeds wanneer het spannend dreigt te worden walsen de Winx met gemak over het moment heen en zetten ze zonder een zuchtje moeite hun theekransje voort.

videotrailers & clips