Recensie

Winx Club - Magisch Avontuur (2010)

Harry Potter meets Avatar voor meisjes, alleen dan verhuld als mislukte Disneykloon.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Yara Plasman om 21:30 in RECENSIES
Winx Club: Het Magische Avontuur 3D poster
Regie: Iginio Straffi | Cast (stemmen): Georgina Verbaan (Flora), Jennifer Ewbank (Witkapje / Tune), Birgit Schuurman (Marion), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2010

Winx Club bestaat uit de zes feeën Stella, Flora, Bloom, Layla, Tecna en Musa. Ze leven in een magisch koninkrijk met goede feeën, kwaadaardige heksen en stoere helden, die de Specialisten worden genoemd. Hun grote rivalen zijn de boosaardige Trix. Tijdens een gezamenlijk feestje van de feeënschool Alfea en de heksenschool Wolkentoren zetten de Trix de boel op stelten door een paar feeën te veranderen in glibberige kikkers. Dit is echter slechts een afleidingsmanoeuvre om een geheimzinnig voorwerp te stelen waarmee ze al het goede voor eens en voor altijd willen uitroeien. Samen met hun Specialistenvriendjes moet de Winx Club het magische koninkrijk van de ondergang redden.

Waarom Winx Club vooral gewaardeerd wordt door jonge meisjes is binnen twee seconden duidelijk. De hele film komt als een grote roze fonkelende musicalachtige vloedgolf over je heen gespoeld. Het zoetsappige druipt er vanaf. Als je had gehoopt op een spannend avontuur met een zware strijd om uiteindelijk het kwaad te overwinnen, dan wacht je een teleurstelling. Steeds wanneer het spannend dreigt te worden walsen de Winx met gemak over het moment heen en zetten ze zonder een zuchtje moeite hun theekransje voort.

Daarnaast zijn de teksten, die steeds maar gaan over positieve en negatieve energie, veel te belerend, zweverig en niet geschikt voor jonge meisjes. Op die leeftijd kun je ze echt niet de I Tjing door de strot duwen. Waar de makers met de tekst een voorbeeldfunctie willen uitdragen, lukt dit met de personages niet. De Winx lijken vooral geïnteresseerd in hun uiterlijk en jongens. Zo wil fee Bloom vooral haar eigen bruiloft met Specialist Sky redden en is het behouden van het magische koninkrijk voor hen slechts bijzaak. Daarnaast dragen ze heel korte truitjes, nog kortere rokjes en laarzen met hoge hakken. Niet echt het voorbeeld waarvan je hoopt dat jonge meisjes zich naar gaan gedragen.

Het verhaal scoort ook erg slecht op het gebied van originaliteit. De film laat zich het beste omschrijven als Harry Potter meets Avatar voor meisjes, maar dan verhuld als mislukte Disneykloon. Zo kunnen de dames allerlei spreuken afvuren op hun vijanden, gaan ze naar een speciale school waar ze dit allemaal leren en moeten ze een bijzondere boom redden om hun wereld te behouden. Dit alles doen de Winx onder begeleiding van veel te zoetsappige liedjes. Het is zo origineel dat het niet alleen aan Harry Potter, Avatar of Disney doet denken maar aan een mix van alles dat je ooit al een keer eerder hebt gezien. Je beleeft echt meer plezier aan het happen in een mierzoete roze cupcake thuis op de bank.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hel1

Avatar

Helemaal mee eens. Al had ik hem 1 ster gegeven.
Niet dat ik hem heb gezien ofzo.

Banned

Avatar

Hel1 "Helemaal mee eens. Al had ik hem 1 ster gegeven.
Niet dat ik hem heb gezien ofzo."


Op de beelden afgaande die ik in de bioscoop zag gisteren is dit weer zo'n afschuwelijk filmpje dat kinderen voorhoed troumatiseerd. Wat een lelijke animatie zeg. Dat hier zelfs een recensie voor werd geschreven. Niemand heeft hier wat aan hoor.

Frietgezicht

Avatar

Ondanks de 2 sterren ga ik deze zeker kijken,lijkt me toch vermakelijk en goed.

JamesBond

Avatar

Waarom wordt een film als deze überhaupt gerecenseerd?

jaime91

Avatar

Frietgezicht "Ondanks de 2 sterren ga ik deze zeker kijken,lijkt me toch vermakelijk en goed."

Hahaha ben je nou serieus?:P

Batman4 "Waarom wordt een film als deze überhaupt gerecenseerd?"

Inderdaad ja...:} Dit is een typische film voor kleine meisjes die nog niet kunnen lezen of schrijven.

Havoc

Avatar

En daarom dus wel ouders hebben die interesse hebben in wat hun dochters leuk vinden? Er is een grote fanbase van deze franchise, mijn kleine nichtje zie ik er vaak mee spelen...

JamesBond

Avatar

jaime91 "Inderdaad ja...:} Dit is een typische film voor kleine meisjes die nog niet kunnen lezen of schrijven."
Jij zegt ;)

batmaster

Avatar

Banned "Op de beelden afgaande die ik in de bioscoop zag gisteren is dit weer zo'n afschuwelijk filmpje dat kinderen voorhoed troumatiseerd. "


Naar welke film ben jij gegaan dan? Ik krijg nooit dit soort trailers. (en gelukkig maar)

Banned

Avatar

batmaster "Naar welke film ben jij gegaan dan? Ik krijg nooit dit soort trailers. (en gelukkig maar)"


We moesten wachten in de gang van het bioscoop complex omdat de vorige voorstelling nog bezig was. Daar staan heel wat zetels en aan de muren hangen schermen waarop de laatste trailers van aankomende films worden getoond en deze zat er ook tussen. ...

Jonathancrane

Avatar

Was Winx club niet populair zo 7 jaar geleden ?

Annefleur

Avatar

Minstens 5 Oscars... :)

Chrischzz

Avatar

Frietgezicht "Ondanks de 2 sterren ga ik deze zeker kijken,lijkt me toch vermakelijk en goed."


Ga je milfs checken in de bios..
Of kijken naar de knappe feetjes..

Want, wees eerlijk.. in films als Barbie en Tinkerbell zien de dames er wel altijd puik uit..

adofmirosch

Avatar

Chrischzz "Ga je milfs checken in de bios..
Of kijken naar de knappe feetjes..

Want, wees eerlijk.. in films als Barbie en Tinkerbell zien de dames er wel altijd puik uit.."
haha klopt.
maar ik ruk me zelf er niet op af :p

Winx Club: Het Magische Avontuur 3D

acties