Een unieke blik achter de schermen van een van de meest invloedrijke hiphopbands.
play

7,4 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Rapaport | Cast: Q-Tip, Phife Dawg, Ali Shaheed Muhammad, Jarobi White, Common, De La Soul, Pharrell Williams, e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2011      

A Tribe Called Quest zegt de jongere generatie misschien niet zoveel, maar deze band behoort tot de meest invloedrijke en innovatieve formaties uit de hiphopgeschiedenis. Na in de jaren negentig uit elkaar te zijn gegaan, filmt regisseur Michael Rapaport wat er gebeurt wanneer ze in 2008 weer samen op tournee gaan. Onopgeloste onenigheden worden genadeloos vastgelegd door de camera.

De band A Tribe Called Quest wordt in 1985 opgericht door vier schoolvrienden uit de wijk Queens. Mainstream rap en hiphop beginnen net op te komen en de jongens raken in de ban van beats en rijmen. Ze werken hard en wanneer ze amper volwassen zijn, breken ze door. In korte tijd maken ze drie albums die razend enthousiast worden ontvangen door zowel hiphopfans als de critici. A Tribe Called Quest beïnvloedt met hun jazzy sound tijdsgenoten zoals De La Soul en vele hedendaagse artiesten zoals Pharell Williams. Nog voor het verschijnen van hun derde en laatste album begint de band uiteen te vallen. Irritaties tussen de leden Phife (ook wel Phife Dawg of Phife Diddy) en Q-Tip zorgen ervoor dat ze besluiten ermee te kappen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Beats, Rhymes & Life: The Travels of a Tribe Called Quest

acties