Lockout (2012)

Take no prisoners.

Lockout is een leuke, maar allesbehalve originele actiefilm. Gelukkig heeft hij een prima hoofdrolspeler in huis.
play

5,5 details

  • 95 Min
  • Thriller
  • Actie
  • Sci-Fi
  • Avontuur
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

Een man wordt ten onrechte aangezien voor een spion die informatie heeft verspreid over de Verenigde Staten. Hij kan zijn vrijheid echter terug krijgen als hij een gevaarlijke missie aanvaard. Hij moet de dochter van de Amerikaanse president bevrijden uit de handen van een groep gewelddadige gevangenen.

Regie
James Mather
Stephen St. Leger
Cast
Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare, Lennie James, Vincent Regan, Joseph Gilgun, Jacky Ido, Tim Plester, Peter Hudson, Nick Hardin, Damijan Oklopdzic, Mark Tankersley, Anne-Solenne Hatte, Bojan Peric, Dan Savier.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 32.204.030
Release
12.04.2012
Release NL
02.08.2012
Release DVD
06.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: James Mather, Stephen St. Leger Cast: Guy Pearce (Snow), Maggie Grace (Emilie Warnock), Vincent Regan (Alex), Joseph Gilgun (Hydell), Lennie James (Harry Shaw), Peter Stormare (Scott Langral), e.a. Speelduur: 95 minuten Jaar: 2012

Ex-agent Snow wordt ten onrechte beschuldigd van spionageactiviteiten. Hij wordt veroordeeld tot dertig jaar celstraf in MS ONE. Dit is een experimentele gevangenis in de ruimte waar de gevaarlijkste criminelen in een kunstmatige slaap worden gehouden. Emilie, de dochter van de Amerikaanse president, bezoekt dit ruimteschip op humanitaire missie. Maar tijdens haar bezoek weten de gevangenen, onder leiding van de psychopathische broers Alex en Hydell, uit te breken en wordt Emilie samen met het personeel gegijzeld. De enige mogelijkheid voor Snow om eerherstel te krijgen en zijn vrijheid terug te winnen is om een gevaarlijk karwei te aanvaarden: hij moet Emilie uit de klauwen van de honderden moordenaars en verkrachters zien te redden.

De creativiteitsarmoede van de commerciële filmindustrie is groot; het blockbusterseizoen loopt over van de remakes, sequels, prequels en reboots. In eerste instantie lijkt Lockout daarop een positieve uitzondering te zijn: eindelijk een origineel verhaal. Maar schijn bedriegt. Het vermoeden is sterk dat Lockout een complete ‘rip-off’ is van Escape from New York, John Carpenters cultklassieker uit de jaren tachtig. Het plot van Lockout kent zóveel overeenkomsten dat van toeval nauwelijks sprake kan zijn. Foei, Luc Besson.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Lockout Nieuwsberichten

Laatste reacties

centr1no

"...[quote=Chrischzz]Heerlijke film.. Geen moeilijk gedoe met sub-plots en enge aliens die de aarde wil......"

Chrischzz

"...Heerlijke film.. Geen moeilijk gedoe met sub-plots en enge aliens die de aarde willen stuk maken........"

DashX

"...Leuke actiefilm als er verder niks is. Maar weer 1 held, die ons allen kan redden. Zou echt denken d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lockout

acties