Argo (2012)

The movie was fake. The mission was real.

De derde speelfilm van regisseur Ben Affleck is een ijzersterk geacteerde mix van drama, politiek en een klein beetje humor gevangen is een treffend tijdsbeeld. De finale is zenuwslopend.
play

8,0 details

  • 120 Min
  • Thriller
  • Historisch
  • Drama
  • Biografie
  • Verenigde Staten
120 Min Verenigde Staten

Argo is gebaseerd op een artikel uit 2007 dat werd geplaatst in het tijdschrift Wired. Hierin werd het waargebeurde verhaal verteld over hoe de CIA in 1979 Amerikaanse burgers uit Tehran in Iran redde, door te doen alsof er een sciencefiction film werd gemaakt.

Regie
Ben Affleck
Cast
Ben Affleck, Chris Messina, John Goodman, Bryan Cranston, Alan Arkin, Kyle Chandler, Scoot McNairy, Victor Garber, Clea DuVall, Titus Welliver, Rory Cochrane, Kerry Bishé, Zeljko Ivanek, Tate Donovan, Christopher Denham.
Budget
$ 44.500.000
Opbrengst
$ 232.324.128
Release
12.10.2012
Release NL
08.11.2012
Release DVD
19.03.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Affleck | Cast: Ben Affleck (Tony Mendez), Bryan Cranston (Jack O’Donnell), Alan Arkin (Lester Siegel), John Goodman (John Chambers), Clea DuVall (Cora Lijek), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2012

In 1997, toen Bill Clinton de dienst uitmaakte in het Witte Huis, werden de details van een ultrageheime CIA-operatie uit 1980 uit de doeken gedaan. De Amerikanen waren weliswaar bekend met de uitkomst van een reddingsactie van zes van hun landgenoten uit de ambtswoning van de Canadese ambassadeur in Teheran, maar de ware toedracht was zeventien jaar lang geheim gehouden. De Iraniërs waren woest op de Amerikanen omdat zij onderdak boden aan de gevluchte sjah, een dictator die na de revolutie aan de kant was gezet. Onder het nieuwe, streng religieuze bewind van de ayatollah werd de Amerikaanse ambassade in de Iraanse hoofdstad door een razende menigte bestormd. Zes medewerkers wisten te ontsnappen naar wat officieel geldt als Canadees grondgebied, maar ze konden geen kant op.

videotrailers & clips

alle artikelen (12)

Argo Nieuwsberichten

Laatste reacties

Moviespecialist

"...Argo is wat voor mij betreft een uitstekende film en zeker een van de beste films van 2012. Het waa......"

Tarkus

"...Dat Ben Affleck zich herpakt heeft als acteur, maar vooral als regisseur, bewijst hij opnieuw met de......"

shaunofthedead

"...Razend spannende film, die je achterlaat met half opgegeten vingers, zo nagelbijtend is het laatste......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Argo

acties