Magic Mike

Magic Mike (2012)

Work all day. Work it all night.

Ex-stripper Channing Tatum geeft een inkijkje in zijn voormalige beroep. De diepgang en nuance zijn ver te zoeken en de getalenteerde cast wordt gemuilkorfd door een mager script.
play

6,2 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

De film gaat over stripper Mike, die een jonge danser onder zijn hoede neemt en hem leert hoe je moet feesten, vrouwen moet versieren en makkelijk geld kan verdienen.

Regie
Steven Soderbergh
Cast
Matthew McConaughey, Camryn Grimes, Joe Manganiello, Channing Tatum, Alex Pettyfer, Olivia Munn, James Martin Kelly, Denise Vasi, Cody Horn, Micaela Johnson, Kate Easton, Reid Carolin, Avery Bigelow, George A. Sack, Asher Wallis.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 167.221.571
Release
29.06.2012
Release NL
12.07.2012
Release DVD
13.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Soderbergh | Cast: Channing Tatum (Mike), Alex Pettyfer (Adam), Matthew McConaughey (Dallas), Olivia Munn (Joanna), Cody Horn (Brooke), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

Na zijn doorbraak in het sportdrama Coach Carter en de danshit Step Up besloot Channing Tatum om zijn modellencarrière aan de wilgen te hangen en zich volledig om het acteren te storten. Het werk dat de dertiger tegenwoordig krijgt aangeboden, laat zich grofweg onderverdelen in romantiek en actiewerk. Echt veel kans heeft Tatum nog niet gehad om zijn ware kunnen te demonstreren, al liet hij in een bijrol in het kleine Amerikaanse drama A Guide to Recognizing Your Saints zien dat hij op het dramatische vlak best nog wat in zijn mars heeft. De acteur stond echter ooit zowat in adamskostuum voor uitzinnige menigtes. Tatum is namelijk een tijd lang stripper geweest en deze ervaringen greep hij aan om het project Magic Mike op poten te zetten.

In zijn dagen als stripper voerde Tatum de artiestennaam Chan Crawford. Zijn alter ego in deze vrije bewerking van zijn levensverhaal heet op het podium Magic Mike en in het dagelijkse leven Mike Martignano. Mike is begin dertig en loopt over van de ambities en de toekomstplannetjes. Helaas komt er bitter weinig van terecht. Overdag werkt hij als dakdekker en 's avonds staat hij zich voor welwillende dames uit te kleden. Zijn fooien bewaart hij voor zijn grote droom: het beginnen van een handel in exclusieve meubels. Op de bouwplaats maakt hij kennis met de jonge Adam (in wie we eigenlijk Tatum herkennen), die het na een werkdag op het dak alweer weet te verknallen. Ze lopen elkaar in het uitgaansleven opnieuw tegen het lijf en Mike weet Adam een baantje te bezorgen als manusje-van-alles in zijn stripclub die beheerd wordt door oude rot in het vak Dallas. Door een noodsituatie wordt de knappe Adam het podium op geduwd en is The Kid geboren. Mike maakt hem wegwijs in het wereldje.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Magic Mike Nieuwsberichten