James Marsden (X-Men) durfde rol in 'Magic Mike' niet aan

James Marsden (X-Men) durfde rol in 'Magic Mike' niet aan

De acteur had dolgraag met Steven Soderbergh willen werken, maar was bang voor zijn reputatie.

De Magic Mike-films worden bevolkt door heel wat getalenteerde acteurs, maar er was ook ten minste één acteur die grote twijfels had toen hem een rol werd aangeboden.

Tijdens een opwachting in The Late Late Show eerder deze week, onthulde James Marsden (X-Men, Sonic) dat hij een rol in Magic Mike uit 2012 met Channing Tatum en Matthew McConaughey afwees. Marsden zei er het volgende over:

"Ik vreesde ervoor dat mijn dialogen zouden worden geschrapt en ik slechts een figurant in een string zou zijn. Ik was er gewoon niet moedig genoeg voor. Achteraf dacht ik: Waar ben ik mee bezig? Dit is Steven Soderbergh; ik had het gewoon moeten doen."

En hoewel Marsden nu dus vindt dat hij de rol wel had moeten aannemen, zijn er veel mensen in zijn omgeving die het daar niet mee eens zijn:

"Ik heb vrienden en familieleden die het een verstandige keuze vonden dat ik de rol niet aannam. Ze wilden me niet op die manier zien."

Een grote hit
Magic Mike was losjes gebaseerd op Tatums persoonlijke ervaringen als stripper en kon rekenen op behoorlijk positieve recensies in 2012. De film bracht daarnaast wereldwijd 167 miljoen dollar in het laatje. Ook het vervolg Magic Mike XXL (2015) deed het goed.

Marsden hoeft zich ondertussen geen zorgen te maken over zijn carriere. Hij speelt momenteel een van de hoofdrollen in The Stand, een serie gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King.

NieuwsFilm

meest populair