Devil's Knot (2013)

They say the crimes were satanic. The truth may be scarier.

5,6 details

  • 114 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

De film gaat over de West Memphis Three, drie mannen die 18 jaar in de cel hebben vastgezeten omdat ze waren veroordeeld voor de moord op drie achtjarige jongens. Ze werden onlangs vrijgelaten omdat er niet genoeg bewijs was voor hun veroordeling.

Regie
Atom Egoyan
Cast
Colin Firth, Reese Witherspoon, Bruce Greenwood, Amy Ryan, Alessandro Nivola, Matt Letscher, Kristoffer Polaha, Stephen Moyer, Collette Wolfe, Rex Linn, Michael Gladis, Robert Baker, James Hamrick, Seth Meriwether, Kristopher Higgins.
Budget
$ 15.000.000
Release
09.05.2013
Release NL
05.06.2014
Release DVD
23.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Atom Egoyan| Cast: Reese Witherspoon (Pam Hobbs), Colin Firth (Ron Lax), Alessandro Nivola (Terry Hobbs), Dane DeHaan (Chris Morgan), Bruce Greenwood (Rechter David Burnett), Kevin Durand (John Mark Byers), James Hamrick (Damien Echols), Seth Meriwether (Jason Baldwin), Kristopher Higgins (Jessie Misskelley), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2013

Bijna vierhonderd welbestede minuten van je leven ben je kwijt aan het kijken naar de fascinerende documentairetrilogie Paradise Lost over de beruchte West Memphis Three. Op 5 mei 1993 werd het stadje aan de grens van de Amerikaanse staten Arkansas en Tennessee opgeschrikt door de verdwijning van drie achtjarige jochies. Stevie Branch, Michael Moore en Christopher Byers werden een dag later in een poel vermoord gevonden. Vastgebonden met hun eigen schoenveters. Eén van hen was vreselijk genitaal verminkt en waarschijnlijk misbruikt. Al snel werden drie daders ingerekend en was zowel het stadje in Arkansas als de rest van het land in de ban van de satanistische rituelen waarmee de drie jongens om het leven zouden zijn gebracht. Het leidde tot levenslange gevangenisstraffen voor twee van de verdachten en de doodstraf voor de derde. Naar aanleiding van de eerste HBO-documentaire kwam er een tegenbeweging op gang. Maatschappelijke onrust werkte de veroordeling van de West Memphis Three in de hand. Maar er klopte geen moer van de klopjacht en hun proces.

Bekende sterren als Eddie Vedder en Johnny Depp braken een lans voor de vermeende misdadigers. Ook al duren de drie delen van Paradise Lost tezamen zesenhalf uur, het is een veel betere tijdsbesteding dan de vet aangezette, zeer beknopte samenvatting Devil's Knot. Gebaseerd op de bestseller van Mara Leveritt is de dramatische rechtbankthriller van Egyptenaar Atom Egoyan niet meer en niet minder dan een gemakzuchtige enscenering van de weergaloze documentairereeks. Het verhaal van één van de jongetjes, de blonde Stevie Branch is eruit gelicht. Zijn moeder, gespeeld door een trashy Reese Witherspoon die duidelijk wat meer vet op de botten heeft, weet zich geen raad met haar wanhoop en emoties. Haar tweede echtgenoot, de stiefvader van Stevie, probeert haar in het gareel te houden. Verderop in West Memphis worden de eerste verdachten gehoord. Onder dubieuze omstandigheden, met suggestieve verhoormethoden en met één enkel doel voor ogen: zo snel mogelijk zondebokken vinden voor de laffe, brute moord op drie onschuldige kinderen.

alle artikelen (3)

Devil's Knot Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Of het werkelijke verhaal nu geweld is aangedaan of niet, ik vond het een acceptabele film die de aa......"

Devil's Knot

acties