Headhunters (2011)

The hunt is on.

Bloedstollende Scandinavische thriller over een headhunter met Napoleoncomplex.
play

7,5 details

  • 100 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Drama
  • Noorwegen
  • Duitsland
  • Zweden
  • Denemarken
100 Min Noorwegen

Roger is een man die het allemaal lijkt te hebben: hij is de meest succesvolle headhunter van Noorwegen, is getrouwd met de mooie galeriehoudster Diana en woont in een prachtige villa. Hij leeft echter boven z’n stand. Om z’n levensstijl te kunnen volhouden steelt hij kunstwerken. Op de opening van een nieuwe galerie stelt z’n vrouw hem voor aan Clas Greve. Deze laatste is niet alleen de perfecte kandidaat voor de positie van CEO van het GPS-bedrijf Pathfinder waar hij momenteel voor werkt, maar tevens bezit hij ook een zeer waardevol schilderij. Roger ziet z’n kans om financieel onafhankelijk te worden en bereidt z’n grootste slag ooit voor. Hij raakt echter al snel verwikkeld in problemen - en het zijn geen financiële problemen die hem ditmaal dreigen te nekken. De jacht is geopend.

Alt titel
Hodejegerne
Regie
Morten Tyldum
Cast
Nikolaj Coster-Waldau, Aksel Hennie, Synnøve Macody Lund, Reidar Sørensen, Eivind Sander, Joachim Rafaelsen, Julie R. Ølgaard, Nils Jørgen Kaalstad, Kyrre Haugen Sydness, Gunnar Skramstad Johnsen, Lars Skramstad Johnsen, Signe Tynning, Nils Gunnar Lie, Valentina Alexeeva, Mats Mogeland.
Release
26.08.2011
Release NL
12.04.2012
Release DVD
30.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Morten Tyldum | Cast: Aksel Hennie (Roger Brown), Nikolaj Coster-Waldau (Clas Greve), Synnøve Macody Lund (Diana Brown), Julie Ølgaard (Lotte), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2011

Headhunter Roger Brown is 1.68 meter en heeft duidelijk last van een Napoleoncomplex. Samen met zijn aantrekkelijke vrouw Diana, die ruim een kop groter is, leeft hij in weelde. Om dit allemaal te kunnen bekostigen, is Roger in zijn vrije tijd kunstrover. Als headhunter kan Roger kandidaten vragen naar hun levensstijl en eventuele kostbare schilderijen. Zo weet hij precies waar en wanneer hij zijn bijverdiensten kan ophalen. Maar dan wordt hij door Diana voorgesteld aan Clas Greve. Clas lijkt niet alleen de perfecte kandidaat voor een van zijn opdrachtgevers, maar is ook in het bezit van een kostbaar Rubensschilderij, dat Roger in één klap miljoenen zal opleveren. Met die klapper in het vooruitzicht doopt Roger Clas om tot zijn volgende project. Jammer alleen voor Roger dat niets is wat het lijkt.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Noorse thrillerschrijver Jo Nesbø. Zijn boeken worden over de hele wereld gelezen en gaan meestal over de aan drank verslaafde politiecommissaris Harry Hole. In 2013 brengt niemand minder dan Martin Scorsese Nesbø’s boek The Snowman naar het witte doek.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Headhunters Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Magalaan

"...Heerlijke film, gewoon weer eens was anders, spannend en inderdaad een vleugje humor in het geploete......"

Tarkus

"...Eigenlijk vind ik deze film eerder een komedie dan een thriller/misdaadfilm. En de Scandinavische m......"

B@chelor

"...Gisteren gezien en het was een vermakelijke film. Ik houd wel van die Norski's...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Headhunters

acties